понеделник, 11 февруари 2019 г.

Хиляди бургазлии на протест за запазване на Кардиохирургичната болница на Бургас


Над 1200 бургазлии и жители на региона дадоха своя подпис през уикенда в подкрепа на Кардиохирургичната клиника в Бургас. Много пациенти, техни близки и други загрижени граждани търпеливо изчакваха реда си въпреки ниските температури, за да декларират своята съпричастност към лекарите, на които вярват. Още 2500 души се подписаха в онлайн петицията за запазване на болницата.
Целият екип медици от Кардиохирургичната клиника остана пред община Бургас и през двата почивни дни. Изненадваща и многобройна беше подкрепата от страна на колеги от други конкурентни болници, които дойдоха лично, за да се включат в инициативата.
„В тези трудни времена, най-трудно и най-важно е доверието към лекаря. Това е моята болница, това са моите лекари. Те ми дадоха шанс за втори живот. Където са те, там сме ще бъдем и ние”, сподели Даниел от Айтос, който преди няколко месеца получи нова сърдечна клапа в клиниката.
Д-р Мариана Контева, инвазивен кардиолог и управител на Аджибадем Сити Клиник Кардиохирургичен център от самото създаване на болницата призова гражданите на Бургас за подкрепа, като изрази увереност, че институциите ще проявят разбиране и заедно ще се намери решение на ситуацията в момента, в интерес на живота и здравето на всички
граждани. Тя подчерта, че въпреки непристойните атаки от страна на конкуренти за 10 години към Кардиохирургичния център няма заведено нито едно гражданско дело за лекарска грешка, независимо от всички ограничения на здравната система. Никога не е правен компромис с качеството на работа и пациентът винаги е бил на първо място. Затова свидетелства и подкрепата на хилядите им пациенти. 
За изграждането на единствената кардиохиргична болница в Бургас и региона до момента са инвестирани над 12 млн. за ремонти, апаратура,а обучение и квалификация на 130 души специализиран персонал.Няма коментари:

Публикуване на коментар