Translate

четвъртък, 14 юни 2018 г.

LIDL удължава срока за кандидатстване за практикантската си програма


Всички ученици в XI и XII клас могат да изпратят своето CV до 19 юни

Лидл България удължава срока за кандидатстване за своята практикантска програма – до 19 юни всички ученици в XI и XII клас могат да кандидатстват за платената лятна практика на компанията, като изпратят CV на jobs@lidl.bg. Тазгодишното шесто издание ще се проведе от 16 юли до 31 август в магазините на веригата в цялата страна.
Практикантската програма на Лидл България дава възможност на младите хора да подпишат първия си трудов договор и да добият ценен професионален опит, като станат част от екипа на лидера на търговията на дребно в Европа в продължение на месец и половина. За периода на цялата практика младежите ще получават чисто възнаграждение в размер на 540 лв. при 6-часов работен ден, от понеделник до петък, както и допълнителни 60 лв. под формата на ваучери за храна.
След края на програмата практикантите ще могат да споделят своите впечатления, като се включат в специална анкета за обратна връзка. Тя ще им осигури участие в томбола за спечелването на три награди. Като първа награда един от практикантите ще получи едногодишна стипендия за всеки месец за първата учебна година в периода на следването си, а като втора и трета награда компанията ще предостави месечни ваучери за храна за период от 6 месеца.
Всички кандидати трябва да имат навършени 18 години, както и да имат интерес в областта на търговията. Практикантите ще видят отвътре как работи една голяма международна компания и ще имат възможност да почерпят от богатия световен опит и практики на веригата. Те ще научат основните принципи в комуникацията с клиенти, стоковата подредба, асортимента, както и какви са основните процеси и дейности във водещата търговска верига.
Повече информация за практикантската програма на Лидл България кандидатите могат да научат на jobs.lidl.bg.


Теленор посреща лятото с Telenor Park Office за всички желаещи да работят на открито


В седмицата преди настъпването на астрономическото лято, от 18 до 22 юни 2018 г., Теленор дава възможност на всички желаещи да работят в приятна обстановка на открито и да се наслаждават на първите летни дни в специално изграден Telenor Park Office.
Той ще се намира в столичния парк „Заимов“, в непосредствена близост до Драматичен театър „София“ и предлага всички необходими условия за успешна работа извън стените на обичайния офис – креативно пространство и бърза 4G интернет връзка. „Офис в парка“ от Теленор, с около 30 работни места, ще отвори врати на 18 юни и ще приютява всички желаещи да работят на открито всеки ден до 22 юни от 9 до 18 часа.
За да направи посещението в Telenor Park Office не само приятно, но и допълнително полезно, Теленор ще организира и серия от безплатни уъркшопи и презентации, по време на които ще се дискутират актуални теми като GDPR, онлайн сигурност, мобилна фотография, и други. Подробна информация за програмата на събитията в Telenor Park Office ще бъде публикувана в страницата на специално създаденото фейсбук-събитие.
София е само един от над 130 градове и курорти в България, в които потребителите на Теленор имат достъп до мрежа по технологията станала популярна като 4.5G, която предлага още по-добри възможности за работа „от разстояние“.
Все повече компании в България и по света предлагат възможност на своите служители да избират откъде да работят - от дома си, от друг град или дори от друга държава. Затова и споделените работни пространства на открито се радват на все по-голям интерес, главно благодарение на нарастването на броя на т.нар. „дигитални номади“. Те търсят места, които предлагат различни възможности за споделяне на знания, срещи с интересни хора и съчетаване на работата с удоволствието. От подобни места се възползват предприемачи, специалисти на свободна практика, програмисти, дизайнери, фотографи, консултанти, писатели, блогъри, журналисти, хора на изкуството и други, както и служители на компании, които могат да работят дистанционно. Концепцията е доста разпространена по света, но вече набира широка популярност и в България.

Новите геймърски компютри Lenovo Legion™ са стилни отвън и мощни отвътре


Lenovo™ с дебют на новите лаптопи, Towers и Cubes на E3

Елегантният нов дизайн на лаптопа Lenovo Legion Y730

Lenovo продължава да осигурява на потребителите ненадминато и мощно геймърско преживяване с най-новия хардуер за лаптопи, Tower и Cube. На E3 беше представено новото семейство от геймърски компютри – лаптопите Lenovo Legion Y730 и Y530, Tower T730 и T530 и Cube C730 и C530. Независимо от форм фактора, тези мегамощни машини предлагат всичко необходимо за безупречно преживяване с най-популярните игри в момента – от изпълнените с екшън бойни съревнования до епичните ролеви приключения. Всяко устройство е снабдено с усъвършенствани вентилационни системи, за да можете да продължите да играете безпроблемно, дори когато надпреварата се нагорещи.
Специално за геймърите, които ценят не само съдържанието, но и стила, най-новите предложения на Lenovo Legion са модерни и естетически издържани. Подобренията идват от обратната връзка на хиляди геймъри – професионалисти, родители, студенти. Новите устройства са солидни и изглеждат еднакво добре както в гейминг среда, така и пред колегите. Основното нещо, върху което се съсредоточава екипът на Lenovo е гаранцията, че всеки компонент в новите устройства Lenovo Legion е направен така, че да носи силни резултати и потапящо преживяване. Те могат да се справят с почти всяко предизвикателство – както в игрите, така и в професионалния начин на живот.
От офиса до дневната – лаптопите Lenovo Legion Y730 и Y530 
Новите лаптопи Lenovo Legion са създадени за геймърите, които постоянно са в движение и обичат да пътуват без много багаж. Представете си какво е усещането да изгаряш от очакване да излезе най-новата любима игра, но да те очаква важна среща същия ден. Вместо да носиш два лаптопа в една чанта, Lenovo Legion Y730 и Y530 съчетават две машини в едно елегантно решение, като безпроблемно преминават от работен в игрови режим. Лаптопите Lenovo Legion Y730 са направени от прецизно обработен алуминий и са анодизирани в изтънчен метален цвят. Екранът (full HD IPS) е кантиран със супертънка рамка. Гарвановочерният Lenovo Legion Y530 пък е с фин, но предизвикателен капак, с елегантна подсветка, излъчвана от буквата „О“ в емблемата на Legion. Благодарение на изтънчения дизайн на новите лаптопи геймърите вече няма да се безпокоят от евентуалните укорителни погледи на бизнес срещи.
Lenovo Legion Y730 е първият геймърски лаптоп в света с аудио система Dolby Atmos®, която осигурява спиращо дъха преживяване за потребителя. С нея се потапяте в богатата и дълбока атмосфера на играта. Новият лаптоп Lenovo Legion Y530 по подразбиране поддържа Dolby Audio™, което осигурява силен и ясен звук.
Lenovo Legion T530 с гейминг монитор от аксесиоари на Lenovo
Преносимост – Lenovo Legion C730 и C530
Lenovo Legion C730 и C530 са разработени специално за запалените геймъри, които се нуждаят от лек и портативен форм фактор, но не са готови да жертват ползите на настолния компютър. Новите кубове, решени в преносимо 19L лаптоп шаси в метално-сив цвят, са по-компактни и по-леки от своите предшественици. Така можете да носите машината си буквално навсякъде. Dolby Atmos на Lenovo Legion C730 и C530 осигурява въздействащ звук3, който потапя геймърите още по-дълбоко в атмосферата.
Две кули мощ – Lenovo Legion T730 и T530
Lenovo Legion T730 и T530 са в центъра на геймърската инсталация. С изящния си дизайн, събран в 28L шаси, гарвановочерният Lenovo Legion T530 е със същата елегантна текстура като лаптопа Y530, излъчваща красива светлина от бутона за включване и изключване на захранването. Lenovo Legion T530 е с червена светлина зад вентилационните отвори, а Lenovo Legion T730 е с външно и вътрешно RBG системно осветление, поместено зад прозрачен страничен капак, разкриващ машината отвътре.
Благодарение на дълбокия, динамичен звук, осигурен от Dolby Atmos3 на новите Tower Lenovo Legion, можете да чуете стъпките на врага преди всеки друг и така да си осигурите тактическо предимство, още преди да е настъпил ударът. 

Университетската диплома води до значително увеличение на заплатата



Възнаграждението на завършилите висше образование расте по-бързо от това на хората със средно

Според международния портал Paylab.com университетското образование се отплаща. Анализът показва, че образователното равнище е ключов фактор, който влияе върху заплатата и нейния ръст по време на целия живот. Служителите с висше образование печелят с до 50% повече от средната месечна заплата на тези със средно образование. Заплащането нараства с увеличаване на възрастта на служителите. Ако вземем предвид доходите през целия живот, разликата между възнаграждението на завършилите висше и завършилите средно образование никога не намалява.
Образователното равнище влияе значително върху жизнения стандарт. Сред изследваните държави най-голяма добавена стойност има университетската диплома в Унгария, където служителите с висше образование печелят средно месечно с до 69% повече от тези със средно. От друга страна, най-ниските възнаграждения, свързани с образованието, са в България и Словакия, където завършилите висше образование получават с малко над една трета повече от хората без висше образование. Данните за България са събрани чрез портала Zaplatomer.bg.
Висшето образование води до по-динамичен растеж на заплатата 
Разликите в заплатите на служителите с различно образователно равнище се виждат от самото началото на кариерата. Във възрастовата група 17-24 години служител с висше образование в изследваните страни печели средно с 34% повече от този със средно образование.
Разликата в заплащането се увеличава с възрастта, тъй като заплатите на завършилите висше образование нарастват по-динамично. Във възрастовата група 35-44 години тази разлика е значителна – в изследваните държави висшистите имат силен старт в сравнение със завършващите средно образование – с до 73% и до 83% във възрастовата група 45-54 години.
Заплатата, която получават служителите с университетска диплома през цялата им кариера не може да бъде сравнявана с общия доход на служителите със средно образование. 
Заплатите на висшистите нарастват по-динамично през цялата им кариера
Висшистите могат да очакват по-значителни увеличения на заплатите до 45-годишна възраст. При завършилите средно образование периодът с най-голям шанс за по-добро заплащане е по-кратък - само до 35-годишна възраст. Следователно възрастовата граница за увеличаване на заплатата е по-висока при завършилите висше образование в сравнение с тези със средно.
На практика това означава, че докато при служителите със средно образование растежът на заплатите се забавя до 35-годишна възраст, заплатите на завършилите висше образование не само продължават да растат, но са и много по-високи.
Тенденцията на вариации в растежа на възнаграждението в зависимост от образователното равнище е забелязана от Paylab.com във всички наблюдавани държави, където компанията управлява локални платформи за сравнение на заплатите.