Translate

вторник, 10 декември 2013 г.

Ръководството на НЗОК прави опити умишлено да провали преговорите за сключване на НРД 2014



Това съмнение изрази пред 6ТВ д-р Юлиан Йорданов, зам. председател на БЛС. Като аргумент в тази посока той посочи факта, че на последните три заседания на Надзорния
съвет на НЗОК присъстват едва трима от всичките деветима негови членове. "Оставаме с впечатлението, че това са умишлени провали, ако се запазят същите цени и обеми от 2012 г., ще останат едни пари, които ще отидат за лекарства и няма да има увеличение на цените на дейностите въпреки увеличената събираемост на здравни вноски и лекото увеличение на бюджета на касата за 2014 г. ", възмути се д-р Йорданов. По думите му целта е да не бъде прието предложението на съсловната организация за индексация на дейностите и труда на медиците, която според изчисленията на БЛС ще струва по-малко от 1 % от бюджета на касата, който е 2.8 млрд. лв.
Д-р Йорданов предупреди и за предстоящ срив в системата: "Когато не е имало подписан договор между БЛС и касата, тогава е имало срив в системата, пример е тази година. Предишната година, когато имахме подписан НРД, системата тръгна да се успокоява".


Няма коментари:

Публикуване на коментар