Translate

сряда, 22 юни 2011 г.

Безплатни профилактични и диагностични прегледи за атеросклероза организира клиниката по кардиология на МБАЛ „ТОКУДА БОЛНИЦА СОФИЯ”


Лекарите от клиниката по Кардиология и Ангиология на японската болница ще преглеждат през целия ден – на 25 юни от 09,00 до 17,00 часа. Желаещите да посетят консултациите трябва да се запишат предварително на тел: 02/403 4000. Няма да се изискват направления или други документи от пациентите. Безплатната консултация ще включва преглед от специалист – кардиолог или ангиолог, електрокардиограма, измерване на кръвното налягане и  ултразвуково изследване с Доплер за атеросклероза на съдовете на мозъка, вътрешните органи и крайниците. Ще бъдат давани препоръки за лечение на пациентите с установени заболявания.
Към клиниката по кардиология и ангиология в Токуда бе създаден и Специализиран център за ранна диагностика и лечение на атеросклероза ръководен от доц. Иво Петров и проф. Лъчезар Гроздински. Там всеки гражданин може да си направи комплексна съдова диагностика на атеросклерозата и да предпази себе си от смъртоносните усложненията на това заболяване. 
Атеросклерозата засяга в огромен мащаб българското население, като 64% от смъртните случаи у нас се дължат именно на последствията от нея. Над 14 000 души годишно получават инфаркт или инсулт поради лиспа на контрол или профилактика на рисковите фактори. Обучението на пациентите и профилактичните прегледи за развитие на атеросклероза са ключът за ограничаване на сърдечно-съдовите заболявания у нас, смята началникът на Клиниката по Кардиология и Ангиология в „Токуда” доц. Иво Петров. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар