Translate

петък, 5 юли 2024 г.

„Диамантените момичета“ и Coca-Cola вдъхновяват млади таланти и деца със СОП

 

През изминалата седмица „Диамантените момичета“ от националния ни отбор по
художествена гимнастика проведоха серия от срещи с млади гимнастички и деца със специални образователни потребности /СОП/ в различни градове на България. Посещенията бяха част от инициативата на Coca-Cola „Заедно създаваме магията“, чиято цел е да покаже, че различията ни сближават и ни дават възможност да споделяме радостни моменти, чрез универсалния символ на прегръдката.

На 25 юни в София и Казанлък, на 26 юни в Търговище и Мездра и на 27 юни в Кюстендил, „Диамантените момичета“ проведоха срещи, включващи демонстрации и дискусии, на които споделиха личните си истории и успехи, като насърчиха младите гимнастички и децата със СОП да преследват мечтите си и да вярват в собствените си възможности. Участниците във всяка среща имаха възможност да задават въпроси на гимнастичките и да се запознаят отблизо с техния спортен път и предизвикателствата, които са преодолели. Това бе уникален шанс за младите таланти да почерпят вдъхновение и мотивация от едни от най-успешните спортисти на България.

„Колкото по-труден е пътят към върха, толкова по-сладка е прегръдката. Особено споделена с любимите хора.“ споделя Лаура Тратс. Мадлен Радуканова разказва за своите емоции породени от травмата ѝ на крака през 2020г.: „Докато чакахме своите оценки, останалите момичета не можеха да ме подкрепят с думи и го направиха именно с прегръдка. Когато погледна назад към този момент си спомням за всичките трудности и въпреки това оставам благодарна.“

Кампанията на Coca-Cola подчертава идеята, че именно заради различията си, можем да намерим общото помежду си и да споделяме моменти на радост. Прегръдката като универсален символ на връзката и свързаността е основното послание на кампанията. Тя има за цел да вдъхнови хората да приемат останалите такива каквито са и да ги събере заедно чрез спорта, който е ярък пример за колективна дейност и обединение. Спортът има силата да свързва хората и да изгражда мостове между различните общности. „Диамантените момичета“ и Coca-Cola вярват, че чрез тази кампания ще вдъхновят младите таланти и ще покажат, че различията ни правят по-силни и по-свързани.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар