Translate

петък, 5 юли 2024 г.

Aniventure Comic Con идва тази събота и неделя в Интер Експо Център

Най-търсените мъже на България Виктор Стоянов, Евгени Генчев, Алек Младенов за първи път заедно по време на най-големия фестивал за поп култура у нас, който ще се проведе този уикенд – 6 и 7 юли в Интер Експо Център

 

 

Aniventure Comic Con идва тази събота и неделя в Интер Експо Център и ще обедини манга, аниме, косплей, гейминг, графити, комикси и кино, като даде възможност на феновете да се запознаят на живо с актьори от „The Witcher, „One Piece“, „Fantastic Beasts, The Walking Dead“, „The Avengers, The Guardians of the Galaxy и още много други. Като част от разнообразната фестивална програма ще видим и Юлиан Костов /„Call of Duty: Modern Warfare 3“, „Shadow and Bone“, „The White Lotus“/, който ще се качи на сцената на Aniventure Comic Con 2024, за да разкаже какво е да си актьор във видео игри в специален панел, заедно с Joshua Wichard /„Baldur’s Gate 3“, „Final Fantasy 16“, „The Last of Us“, „Barbie“/ на 7 юли в зала 4 от 15:30 часа. Съботния ден в зала 4 ще посрещнем още един забележителен гост – певицата и актриса Илона Иванова, която изпълнява песента на героинята Alfira в играта „Baldur’s Gate 3“, отличена за най-добра видеоигра на годината. Песента „I Want To Live” e част от саундтрака, дело на композитора Борислав Славов, който от своя страна донесе на „Baldur’s Gate 3“ престижната награда на БАФТА в категорията за най-добра музика към видеоигра.

Главната сцена в зала 1 ще ни срещне с актьорите Ross Marquand /„The Walking Dead, The Avengers“/, Dan Fogler /„Fantastic Beasts, The Walking Dead, The Оffer“/, Anna Shaffer /„The Witcher, Harry Potter“/, Vincent Regan /„One Piece, 300, Aquaman and the Lost Kingdom“/, Maria Bakalova /„Borat 2, Guardians of the Galaxy, Bodies Bodies Bodies“/. Oсвен специалните панели, по време на които ще научим повече за звездите и техните роли, на сцената ще излезе и международното жури на косплей конкурса – Erza Cosplay, Bambi Lashes Design и Тhames Malerose. Te ще споделят повече за себе си, като отговорят на множество въпроси, свързани с косплей културата. Ще видим още впечатляващите участници в тазгодишните конкурси по косплей, манга и аниме. Ще се насладим на K-pop шоу, а директно от Страната на изгряващото слънце на сцената ще се качат Orientarhythm, които ще ни потопят в японската култура с уникална комбинация от танц, бойни изкуства и видео прожекция.

В зала 2 ще опознаем азиатската култура благодарение на различни работилници, мърчъндайз зона с изложители от страната и чужбина, лекции, прожекции и изложби.

Зала 3 ще ни пренесе в света на гейминга със специалната зона на А1 и Lenovo, в която ще се проведат турнири и предизвикателства по най-любимите и актуални игри като Brawl Stars, Clash Royale, League of Legends Challenge, FC24, FORTNITE с 4а1а. Любителите на FC 24 могат да посетят и зоната на Philips, където ще ги очаква Wicky за изпълнение на фалове и през двата дни. При Monster Energy феновете на новата CS2 могат да се изправят 1v1 срещу Niku, за да покажат на какво са способни. За най-добрите, разбира се, са предвидени и награди от партньорите. Записването за всеки турнир ще става само на място, а подробности и правила може да научите от сайта на фестивала.

Зала 4 ще ни срещне на живо с любими актьори, както и най-популярните инфлуенсъри и ютубъри като Слави от The Clashers, Айде БГ, Светът на Ванката, Евгени Генчев и Валерия Георгиева /„Ергенът“ сезон 2/, Виктор Стоянов /„Ергенът сезон“ 1/ и триото, участвало в последния сезон на телевизионното риалити „Ергенът“ – Маги Томова, Екатерина Тодорова, Валерия Дакова, и още Мирела Илиева и Теодора Мудева от „Игри на волята“, Hyperkong и Елизабет Кравец, Филип Буков, Крисия, Атанас Мишев-Nasi Svej. Ще видим още популярния Цветослав Цонев – Цуро, както и Дара и Дара Екимова, като последните ще се преобразят в любими аниме персонажи. Mario Joos, стратегът, който стои зад развитието на някои от най-успешните канали в YouTube като гиганта „MrBeast“ и най-бързо развиващия се профил в платформата с над 15,5 милиона абонати – „Strokes Twins“, също ще бъде сред специалните гости, заедно с автора на поредицата книги от вселената на „Dune“, „Star Wars“ и „The X-Files” – Kevin J. Anderson, както и художникa от света на популярното издателство DC Comics – Christian Duce /„Justice League vs. Godzilla vs. Kong“/. При забележителните художници на комикси ще се радваме на българско участие – любимата Неда Малчева и авторите на „Тони Патето“. Пълната програма по часове ще откриете в сайта на Aniventure Comic Con.

Тази година на Aniventure Comic Con ни очаква и ексклузивна изненада. Дисни кани малки и пораснали фенове на най-популярния паток Доналд Дък да отбележат заедно 90-ата му годишнина по време на събитието в София. Посетителите ще могат да се присъединят към празненствата по цял свят като запечатат момента на своя собствена комикс корица с Доналд, както и да се потопят в любими и нови приключения с патока и още много познати герои между страниците на емблематични издания, преведени на български. Не пропускайте възможността да се посмеете, забавлявате и да уловите най-известната патешка човка в кадър!

В Зала 3 Ozonе ще представени обновените си гейминг конфигурации Ozone Gaming Systems в изключителна колаборация с KitodarChannel & Dota Masters Bulgaria, която ще ни срещне със Захари Карабашлиев, Рут Колева, Рафи Бохосян, Алек Младенов /„Ергенът“ сезон 3/, както и световната звезда на DOTA 2 про сцената – Nikobaby. Изненадите ще продължат и в Зала 4, където кутията на Ozone ще те пренесе в изцяло нови измерения, а Дяволът на опашките ще тества късмета ти и ще те провокира да изиграеш скуката.

Всичко това и още много други активности очакват посетителите на 6 и 7 юли в Интер Експо Център. Вратите отварят в събота /6 юли/ точно в 9:30 часа, а в неделя /7 юли/ в 10:00 часа!

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар