Translate

понеделник, 20 май 2024 г.

В Европейския месец на многообразието Kaufland България получи наградата за Diversity & Inclusion

Лидерът в модерната търговия беше отличен с най-много награди в конкурса Employer of Choice Awards 2024

 

 

В Европейския месец на многообразието Kaufland България е големият победител в
категорията Diversity & Inclusion на престижния конкурс Employer of Choice Awards 2024. Авторитетното международно жури отличи лидера в ритейла в общо 8 категории, с което Kaufland се превърна в компанията с най-много награди в тазгодишното издание на конкурса. Ден преди това на специална церемония компанията получи своя сертификат за присъединяване към Хартата на многообразието,  която популяризира значението и ползите от изграждането на разнообразни екипи и приобщаващи работни места.

„Изключително съм горда, че политиките ни в управлението на нашата работодателска марка бяха така високо оценени от международните експерти в журито. Като част от общността на компаниите, подписали Хартата на многообразието и най-голям частен работодател в България, осъзнаваме ясно отговорността си за прилагането на водещи работодателски практики през равнопоставеност и грижа за хората. Във връзка с тези теми и дългосрочната ни стратегия за развитие на работодателска марка са всички наши инициативи, вътрешни събития и партньорства, свързани с подкрепа на многообразието и изграждане на приобщаваща среда. Силно вярваме, че тези инициативи са не само ключов фактор за креативност, иновации и растеж, но и реалнa възможност за споделяне, принос и добри каузи“, каза Анна Панчева, Ръководител Направление „Привличане на таланти и работодателска марка“ в Kaufland България.

Kaufland грабна златото в категорията Diversity & Inclusion за политиката си за приобщаване, основана на принципите на равенство и единство в екипа. С насърчаването на приобщаваща култура Kaufland гарантира, че всеки служител се чувства ценен и уважаван, а това му позволява да бъде автентичен. Компанията реализира редица дейности и инициативи, с които трансформира различията между колегите в споделени ценности. За да засили приемствеността към многообразието в екипа и обществото, Kaufland си сътрудничи с различни неправителствени организации, подкрепящи хора от уязвими групи.

Второто златно отличие на компанияте е в категорията „Офис и среда на работа“. Създаването на удобна, функционална и приятна работна среда, която отговаря на нуждите на служителите и насърчава чувството за лекота и принадлежност, отреди първото място на Kaufland в тази категория.

Трите сребърни отличия на лидера в ритейла са в категориите „Стажантска програма“, „Иновации в подбора“, „Развитие и обучение“. Бронзовите статуетки, които получи Kaufland, са признание за инвестициите и усилията на екипа в  „Технологии в управлението на човешките ресурси“, „Студентски активности и подбор“ и „Работодатеска стратегия“.

Ежегодните награди Employer of Choice Awards се организират за пета поредна година. Жури от международни експерти с опит в топ компании от цял свят, оценява подадените за участие кандидатури в 14-те категории на конкурса.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар