Translate

петък, 5 април 2024 г.

Собствениците на Aria дойдоха в България за премиерата на „Опера в киното“

От 6 април, на голям екран и на най-хубавите места, гледаме класически заглавия с изключителни спектакли от най-големите световни фестивали

 

 

Вчера вечерта се състоя Гала премиерата на първия сезон в България на „Опера в киното“. Специално за събитието от Израел дойдоха семейство Ела, собственици на компанията Aria, която разпространява опери в киносалоните. „Изключително сме щастливи да стартираме този проект и в България. Днес даваме началото на първи сезон, но вече работим и за втори, който планираме през ноември, отново в кината на Cinema City”, сподели Ами Ела.

Сезонът ще стартира на 6 април с Мадам Бътерфлай”. Представлението е от фестивала в Брегенц – “Опера на езерото”, и ще поднесе вълнуващата опера на Пучини в зрелищна постановка на вода.

На 20 април зрителите ще могат да гледат Травиата” с участието на невероятната Соня Йончева, която влиза в ролята на обречената куртизанка Виолета Валери. Постановката е считана за “върха на италианската опера” и е от сцената на фестивала “Арена ди Верона”.

На 18 май ще можем да видим и чуем Анна Нетребко в Турандот”. Това е последната опера на Пучини, която е и най-голямата и впечатляваща от творбите му - китайската ледена принцеса Турандот се впуска в отмъщение срещу мъжкия пол.

Сезонът ще приключи на 8 юни с Кармен”, може би най-обичаната и най-изпълнявана хитова опера на всички времена. Прочутият режисьор Франко Дзефирели създава грандиозна постановка за фестивала Арена ди Верона”, която включва стотици участници: солисти, хористи, детски хор, танцьори и статисти.

Всички прожекции са с български субтитри и ще се излъчват в кината на Cinema City в цялата страна.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар