Translate

вторник, 7 март 2023 г.

Ideal Standard с ангажимент за по-доброто бъдеще на планетата в новия доклад за устойчивост

 
 
Документът е озаглавен ‘
Together for a Better Future’ /Заедно за по-добро бъдеще/. 
Освен че маркира пътя към пълна въглеродна неутралност, докладът хвърля светлина върху подхода на компанията към управлението на отпадъците, екологичната устойчивост на опаковките, както и към постигането и поддържането на стандарти за безопасност на световно ниво във всички дейности на бизнеса си.
В него са представени девет ключови ангажимента на Идеал Стандарт в области като декарбонизация, кръгова икономика, продуктови иновации, безопасност и равенство и др., които заедно ще доведат до въздействаща промяна. Тези девет цели са тясно свързани с принципите за устойчивост, определени от Глобалния договор на ООН, към който компанията се присъедини през 2022г., като знак за ангажираност към отговорни бизнес действия. ‘Together for a Better Future’ определя също така ясни и отговорни цели за наблюдение и измерване на напредъка на производителя, включително целта да намали въглеродните емисии с 30% през 2030г. от Обхват 1 и 2, с оглед постигане на пълна въглеродна неутралност до 2050г.
Идеал Стандарт вече направи значителни стъпки по пътя си към устойчивост, преминавайки изцяло към възобновяема електроенергия в своя завод за санитарна керамика в Обединеното кралство през 2021г., спестявайки 2200 тона CO2 годишно.
Компанията инсталира повече от 3000 фотоволтаични панела в завода си за смесители в Германия, с капацитет да генерира 1,2 милиона kWh енергия годишно. Също така премина към 100% FFS/PEFC сертифициран дървен материал във всички свои продукти.
Идеал Стандарт стартира дейности за депониране на нулево количество отпадъци до 2030г. Компанията вече използва 100% от месинговите и акрилните отпадъци в собствените си производствени процеси и в момента работи с институциите по околна среда, за да отключи нови технически решения за подобряване рециклирането на керамични отпадъци от 70% на 100% до 2025г. Освен това се ангажира да елиминира всички пластмасови опаковки за еднократна употреба до 2025г., като досега е премахнала 80 тона първична пластмаса от своите опаковки чрез оптимизация и преминаване към устойчиви алтернативи.
Прозрачността е в основата на програмата за устойчиво развитие на Идеал Стандарт. Предстои да бъдат публикувани продуктови декларации по околна среда /EPD/ за над 5000 продукти предимно в европейската верига на доставки. Тези EPD ще помогнат на архитектите и проектантите да разберат въздействието върху околната среда на продуктите на Идеал Стандарт, как те влияят върху екологичния отпечатък на техните проекти и ще им помогнат да постигнат целите по околна среда. Пълната оценка на жизнения цикъл на продуктите обхваща  всички продуктови категории, включително смесители, мивки, тоалетни чинии, тоалетни казанчета, вани, поддушови корита и други изделия за оборудване на бани, предоставяйки подробна и независимо проверена информация.
Докладът освен това представя новата концепция EcoLogic на компанията, в която фокусът е върху четири ключови ценности, за да позволи на клиентите лесно да разберат устойчивите предимства на продуктовото портфолио на Идеал Стандарт и да вземат информирано решение за покупка.
Йонас Нилсон, Изпълнителен директор на Ideal Standard International, каза относно доклада:
-Като един от водещите производители на оборудване за бани, ние осъзнаваме, че в рамките на индустрията имаме важна роля за формирането на отговорно бъдеще и сме решени да се справим с това предизвикателство.Нито една отделна промяна няма да ни направи напълно устойчиви. Ние разглеждаме бизнеса на компанията в цялост и във всяка област се ангажираме с постоянна прогресивна промяна, за да гарантираме, че ще постигнем реално въздействие.
Целият доклад е на - www.idealstandard.bg
 
 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар