Translate

понеделник, 27 март 2023 г.

Нова Броудкастинг Груп и УНИЦЕФ България обявиха стратегическо партньорство

Меморандумът отразява ангажимента на двете страни в подкрепа на децата и техните семейства в България
 
 
Нова Броудкастинг Груп и УНИЦЕФ България подписаха меморандум за
стратегическо партньорство. Той отразява ангажимента на двете страни да обединят усилия в подкрепа на правата и благополучието на децата в България чрез качествена и широкообхватна информация.
Документът затвърждава ползотворното сътрудничество между Нова Броудкастинг Груп и УНИЦЕФ България, които успешно реализираха редица съвместни инициативи през последните години. Една от значимите каузи, осъществена с общи усилия, бе благотворителният мини сезон на едно от най-любимите предавания в телевизионния ефир „Като две капки вода“. Общата фондонабирателна кампания постигна впечатляващ резултат – над 500 000 лева бяха събрани в помощ на три каузи. „ЗаКрила за всяко дете“, „Глас за всяко дете“ и „Най-добър старт за всяко дете“ обединиха почти 85 000 души, които станаха месечни или еднократни дарители на УНИЦЕФ. А 100 000 лева от събраната сума бе изпратена в подкрепа на пострадалите деца и семейства от опустошителното земетресение в Турция и Сирия.
„Като социално отговорна компания, Нова Броудкастинг Груп винаги е заставала зад значими каузи и инициативи в различни сфери на обществения живот на България. Щастливи сме да продължим успешното си партньорство с УНИЦЕФ България. Последното доказателство за резултата от ефективното ни сътрудничество е реализирането на благотворителния формат „Като две капки вода за всяко дете“, който постигна забележителен успех. Убедена съм, че с общи усилия бихме могли да продължим да подобряваме живота на българските деца и техните семейства“, коментира главният изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп Стефана Здравкова.     

УНИЦЕФ България работи активно, за да може всяко дете да има най-добрия старт в живота, да получи подкрепа, за да развие пълния си потенциал и да просперира, да бъде защитено от насилие, експлоатация и неглижиране, да ходи на училище, да има достъп до социална закрила и да живее без бедност, както и да живее в безопасен и устойчив климат и околна среда.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар