Translate

понеделник, 27 март 2023 г.

„Искам бебе“ стана на 16 години

 

Празнуват заедно с над 3500 родени деца - в двудневен форум с координатори, доброволци и съмишленици на каузата от цялата страна
 
 
На  24 и 25 март в парк-хотел „Кюстендил“, гр. Кюстендил, фондация
Искам бебе“ отбеляза 16-та си годишнина с двудневен форум с лекционна, обучителна и официална част.
В събитието участваха кметът на Кюстендил - Петър Паунов, първият и най-голям личен дарител на фондацията - д-р Милен Врабевски, писателката Розмари де Мео, Милен Митев - генерален директор на Българското национално радио, д-р Маргарита Исталиянова /пециалист по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина/, д-р Татяна Ангелова, д.м., физикална и рехабилитационна медицина /председател на Асоциацията по физикална медицина и рехабилитация/, Милена Златкова – радиоводещ и посланик на донорската програма на „Искам бебе“, Милена Славова – певица и съмишленик на каузата, БГ ДУЕТЪТ – Милчо Соколов и Кирил Веселинов, координатори и доброволци на фондацията от цялата страна.
Акцент в програмата бе ролята на холистичния подход в лечението на репродуктивните проблеми с фокус върху емоционалната подкрепа, здравословното хранене и възможностите, които дава балнеологията. Д-р Маргарита Исталиянова и д-р Татяна Ангелова отделиха специално внимание на доказаното благоприятно влияние на кюстендилската минерална при лечението на репродуктивни проблеми.
По време на форума бяха представени добри практики и примери за информационни и дарителски кампании в дългогодишната работа на фондацията в помощ на двойките с репродуктивни проблеми, реализирани от координаторите на „Искам бебе“, работещи изцяло на доброволчески принцип. От създаването на организацията до момента, благодарение на тяхната работа и подкрепата на всички партньори и съмишленици на „Искам бебе“, са родени над 3500 бебета. Отделно са постиженията на доброволците в съвместната им работа с общините в България и създадените местни фондове за подкрепа на семействата, които се борят за бебе.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар