Translate

вторник, 28 март 2023 г.

10 години ШиЗи Импро Театър със специално шоу на 31 март

Над 400 представления пред повече от 50 000 души публика и близо 30 000 минути неудържим смях
 
 
Знаете ли какво е да импровизираш един час в театър, без сценарий и без
предварителна подготовка, да създаваш цяло представление само по дума, вдъхновена от публиката и да разтърсваш залата от неподправен смях сцена, след сцена, а накрая публиката да си мисли че всичко е нагласено? Ето това е
ШиЗи Импро Театър – импровизационният театър с професионални актьори в България, който тази година навършва 10 години от създаването си и вече 11-и театрален сезон внася в родния афиш най-добрите практики от света на спонтанната комедия. 
Как ще бъде отпразнуван юбилея? Разбира се, с театър. 
На 31 март 2023г. ШиЗи Импро Театър Ви канят на голямата сцена на НАТФИЗ на незабравимо шоу с пълния състав от актьори на трупата, като на сцената ще се върнат и Владимир Зомбори, Димитър Живков, Милко Йовчев, Мирослав Симеонов, а специални гости ще бъдат Камен Воденичаров и Гери Турийска.
„Това ще бъде едно различно представление – неподправено и искрено, в което ще отворим сърцата си за публиката, така както правят добрите импровизатори. Идеята е да направим пътуване през жанровете и различните стилове в репертоара ни – ще има спонтанни шекспирови сцени в стила на „ШиЗи Шекспир“, ще има екшън по „Тарантино“, импровизирани песни по заглавия от публиката, че даже и масовка ала „Уестсайдска история“. А Гери и Камен, които са част от нашите специални гости в една от любимите на публиката ни постановки „Отплесване“, ще вдъхновяват актьорите за импровизаторски скечове със своите истории. Вярвам, че това шоу ще бъде изпълнено със силна позитивна енергия, родена от истински приятели, които умеят да се забавляват заедно, но и да си партнират до съвършенство, а това е в основата на импровизацията“, казва Златин Цветков, основател на ШиЗи Импро Театър.
ШиЗи Импро Театър е платформа, която си поставя за цел да обогати комедийния пейзаж в България със съвременен и неподправен хумор. Състои се от професионална актьорска трупа, тренировъчен център за непрофесионалисти и комедиен клуб в центъра на София. Фокусът е върху лонгформ импровизацията, т.е създава се завършено представление по дума, заглавие или тема, подадена от публиката. В репертоара на трупата има както собствени продукции, така и формати на импровизиране, създадени съвместно с чуждестранни гост импровизатори, а в края на месец септември за шести път ще се организира международния фестивал София Импро Фест.
За последните 10 години в репертоара на ШиЗи Импро Театър има над 400 представления пред повече от 50 000 души публика и близо 30 000 минути неудържим смях. Сред популярните постановки са - Кажи си думата с над 200 комедийни импровизационни шоута, а ШиЗи Шекспир е първото и единственото по рода си представление в българския театрален афиш, в който импровизацията е в стила, езика и темите на Уилям Шекспир. В Тарантино - сюжетът е по филмите на Куентин Тарантино, но зрителят задава темата, а актьорите импровизират с колоритни персонажи, има съспенс, насилие, доведено до абсурд и смях, смях, смях… При До-Ре-Ми-Ши-Зи майсторството в импровизационния театър е в най-вдъхновяващата му форма – професионалистите дръзват да прескочат всички граници на театралното изкуство, като създават пълнокръвен мюзикъл с герои, песни и танци, по заглавие от публиката. В Отплесване, в което комедийните скечове са вдъхновени от лични истории на известни наши актьори, специални гости вече са били Албена Михова, Камен Воденичаров, Милица Гладнишка, Димитър Калбуров, Стефан Щерев, Георги Кючуков, бате Енчо и Гери Турийска.
„Всеки един наш спектакъл е театрално произведение, създадено от група импровизатори без да разчитат на заучени фрази или сценарии. Ние разиграваме спонтанни сцени с интересни персонажи, които попадат в безумни ситуации и въвличат публиката във вълнуващи истории. Всичко се ражда на мига пред очите на зрителя, а актьорите се изненадват, играят искрено и си партнират активно. И когато в края на представлението чуем реплика в залата „ааа, сигурно е нагласено“ това е най-големият комплимент за нас, че сме били толкова добри в импровизацията, че публиката не е успяла да ни различи от режисирания театър“, допълва още Златин Цветков.
Сред световно известните имена на импровизационната сцена се нареждат много популярни режисьори, актьори и водещи на комедийни шоута в САЩ като Еди
Мърфи, Робърт Дауни Джуниър, Бен Стилър, Бил Мъри, Дан Акройд, Уил Фарел, Лиса Кудроу, Стив Карел, Джон Фавро и др.

Още информация можете да намерите и на Facebook страницата на ШиЗи Импро Театър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар