Translate

понеделник, 25 юли 2022 г.

LG СЕ включва в управлението на Алианса за стандарти за свързване

 

Използвайки технологичния си опит и визия за по-свързано бъдеще, LG ръководи разширяването на екосистемата за интелигентен дом

 

 

LG Electronics /LG/ се присъединява към Борда на директорите на Алианса за стандарти за свързване
/Алианса/, водещата глобална организация, фокусирана върху разработването, развитието и насърчаването на универсални отворени стандарти за Интернет на нещата /IoT/.

Като глобален лидер на пазара за домакински електроуреди и член на Борда на директорите на Алианса, LG допринася в глобалната организация с богатия си опит и постиженията си в сферата на интелигентния дом и комуникационните технологии. Новоназначените членове в Борда на директорите са Дон Уилямс от Централния стратегически офис на LG и д-р Санг Ким от Централния технологичен офис на LG.

С важната си роля в Алианса LG планира да участва активно в разработването и стандартизацията на Matter – IoT протокола на Алианса с отворен код за свързване на интелигентни домашни устройства – и да ръководи разширяването на екосистемата на интелигентния дом.

Matter, базиран на интернет протокол /IP/ комуникационен стандарт за интелигентни домашни технологии, помага за създаването на отворена интелигентна домашна среда, където продукти от различни производители могат да комуникират и да споделят данни, което прави проблемите със съвместимостта част от миналото.

LG цели да осигури поддръжка за Matter в своите интелигентни платформи за подобряване на удобството, включително платформата и приложението за интелигентен дом LG ThinQ и наградената платформа за смарт телевизори webOS™. Приемането на Matter не само ще бъде от полза за клиентите на LG, но и ще засили цялостната конкурентоспособност на иновативните домакински уреди и телевизионни линии на компанията.

„LG носи голяма енергия и пазарен обхват на Алианса, от широката си гама от продукти до инженерния им опит и решения за свързаност, но това, което прави Алианса по-силен с LG, е тяхната отдаденост към иновациите“, споделя Тобин Ричардсън, Президент и Главен изпълнителен директор на Алианса за стандарти за свързване. „Ние сме развълнувани, че LG се присъедини към нашия борд, за да помогнем за стимулирането на още по-големи иновации в това, което следва след Matter, разширявайки стойността на Интернет на нещата за потребителите навсякъде.“

Съставен от повече от 500 компании, глобалното членство на Алианса си сътрудничи в създаването на отворени стандарти за IoT, трансформирайки начина, по който живеем, работим и играем. Със задълбочения и разнообразен опит на своите членове, стабилни сертификационни програми и пълен набор от отворени IoT решения, Алиансът води движението към един по-интуитивен, въображаем и полезен свят.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар