Translate

понеделник, 28 февруари 2022 г.

Уникален гейм хакатон приветства ентусиасти и гейм професионалисти във Варна през март

Първото издание на Sea Game Jam включва 48 часово гейминг предизвикателство, конкурс за инди-студиа и конференция с топ лектори от game development сферата

 

 

Първото издание на Sea Game Jam, организирано от родното гейм студио Zariba, кани всички ентусиасти
и професионалисти на уникално четиридневно гейминг предизвикателство, което ще започне на 3-ти март и ще завърши с награждаване на най-интересните и вдъхновяващи игри на 6-ти март. В рамките на пролетното събитие на морския хакатон, ви очаква конференция с топ лектори от game dev сектора и конкурс за най-добра българска инди-игра – Sea Game Indie Pitch.

Събитието ще се проведе от 3 март до 6 март в Икономически университет – Варна, които са и партньори на гейм хакатона. Sea Game Jam предизвиква участниците да създадат прототип на игра в рамките на 48 часа, по определена тема, която ще бъде обявена в деня на маратона.

Гейм хакатонът си поставя за цел да насърчи креативността, сръчността и работата в екип сред разработчици, ентусиасти и всички, които се интересуват от процеса по създаване на игри. За най-креативните и оригинални екипи са подготвени награди.

“С организирането на Sea Game Jam поставяме началото на една традиция, с която се надяваме да привлечем вниманието, както на българските създатели на игри, така и на международната индустрия. Творчеството, находчивостта и отборният дух са качествата, които ще стимулираме в участниците, а със състезанието за инди студиа ще подкрепим развитието на талантливи български създатели на игри” - коментира Радостин Петров, основател и собственик на Zaribа. - “Вярвам, че Варна има потенциал да се превърне в притегателен център за гейм дивелъпъри от България и цял свят, Sea Game Jam, събитие, което ще бъде два пъти годишно, е стъпка в тази посока.”

В първия ден на хакатона присъстващите ще могат да чуят лекции от професионалисти на теми, свързани със създаването на игри – level design, маркетинг, монетизация и т.н. На 6 март /неделя/ ще се проведе състезанието за инди game студиа – Sea Game Indie pitch. Всички български indie game студиа и независими разработчици /независимо от типа игра, която разработват/, са поканени да се включат. Победителите ще получат уникалната възможност да представят играта си пред професионалисти от game индустрията на едно от големите изложения за инди-студиа в региона, част от международната конференция Dev Play 2022 в Румъния. Sea Game Indie pitch и Zariba ще покрият всички разходи на двама човека от екипа – път, настаняване и билети за събитието.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар