Translate

понеделник, 28 февруари 2022 г.

„Пробуждане с хоро“ за седми път обединява всички българи по света

 

Заради пандемията организаторите от „Сдружение Азбукари“ отново пренасят празника онлайн в социалните мрежи

 

 

Традиционната световна инициатива „Пробуждане с хоро“ на Националния празник 3 март за седма поредна година ще събере в едно позитивната енергия на българите на планетата. Организираният от „Сдружение Азбукари“ и Единение „Българи за България“ празник се превърна в уникална и силно вдъхновяваща инициатива, прехвърляща своеобразен мост между българите от всички точки на света.

На 3 март хиляди родолюбиви сънародници ще играят хоро едновременно по площади, в читалища, културни средища, училища или просто на улицата и в домовете си, за да покажат, че българският дух и традиции са живи. За втора поредна година организаторите, съпричастни с продължаващата пандемия, пренасят празника в социалните мрежи.

В своето обръщение от „Сдружение Азбукари“ казват:

„Уважаеми сънародници, народ, който играе хоро по време на пандемия, не може да бъде победен! Нека всички заедно се включим в световния мост „Пробуждане с хоро“. Нека с още по-голяма инициативност, креативност, хъс и позитивна енергия сътворим заедно един уникален, вълнуващ онлайн спектакъл, посветен на Националния празник на България - 3 март 2022 г.

Да превърнем „дефекта“ от пандемичната обстановка в ефект! Да сътворим заедно нещо, което никой друг не е правил досега онлайн в такива мащаби. Всички заедно - организатори, участници в концерта и българи от Родината и по света, за седма поредна година да построим мост на българщината с хорото и да слеем нашата позитивна енергия в едно!“

„Трети март не е просто дата на поредния празник. Трети март е символ на сила, величие и вяра. Вяра в нас, че ние ще успеем да съхраняваме и предаваме на децата си това, за което са се жертвали  нашите прадеди - Свободата на България“, казват още организаторите.

„Пробуждане с хоро“ и тази година ще направи съпричастни с празника всички българи, където и да се намират по света. Празничният концерт ще се излъчва наживо в 12 часа на 3 март от фейсбук страницата „Азбукари“ /https://www.facebook.com/Azbukari/ и в YouTube канала „Сдружение Азбукари“ - /https://www.youtube.com/channel/UCXh-UHmRNp9Fw_dfKt5Al4Q/.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар