Translate

четвъртък, 3 март 2022 г.

Замърсеният въздух през зимата изостря кожните проблеми и състарява кожата

Шведският beauty-tech гигант с кампания за повишаване на осведомеността относно грижата за кожата против замърсяване -

 

 

Според Американската асоциация на дерматолозите, ако живеете в град с високо замърсяване на въздуха,
рискът
от атопичен дерматит расте. Замърсяването на въздуха може да предизвика и още редица кожни проблеми, сред които акне, старчески петна и бръчки. Това се случва, защото свободните радикали увреждат естествената защитна бариера на кожата. След като тя е засегната, липидите и колагенът започват да се разпадат. Този процес е особено по-интензивен през зимата, когато замърсеността на въздуха в големите градове като София стига най-високите си стойности, показва анализ на данните на beauty-tech лидера FOREO. Степента на замърсеност в градовете в реално време може да следите тук.

„Студеният въздух има висока плътност и се движи по-бавно от топлия, така че през зимните месеци наблюдаваме драматично нарастване на замърсяването, тъй като студеният въздух не само улавя замърсителите, но и не ги разпръсква. Това е времето от годината, през което правилната зимна грижа за кожата е задължителна, тъй като оставянето на кожата незащитена ще отслаби кожната ви бариера и ще ви направи предразположени към цял набор от кожни проблеми“, обяснява Аника Сехри, продуктов маркетинг мениджър на FOREO.

С изгарянето на изкопаеми горива, промишлени емисии, процеси на микробно разпадане, транспортиране, открито изгаряне на боклук, строителство, разрушаване и др., замърсеността на въздуха в големите градове може да причини сериозни щети не само на кожата, но и на здравето. Замърсяването на въздуха е свързано с респираторни заболявания, с диабет, проблеми с черния дроб, рак на пикочния мехур, деменция и проблеми с плодовитостта и оплождането. Мръсният въздух засяга всеки орган и клетка в телата ни, включително кожата, и е отговорен за 7 милиона ранни смъртни случаи годишно, което го прави една от най-големите заплахи за нашето здраве на глобално ниво.

Лицето е най-изложената част от тялото, поради което най-лесно може да се замърси от нечистия въздух. Сред основните замърсители на въздуха са: летливите органични съединения, фините праховите частици, азотните оксиди, както и дори пушенето. Докато кожата действа като първоначална защитна бариера срещу вредните външни елементи, най-големият ни орган също има висок абсорбиращ потенциал. Шансът определено вещество да се абсорбира в кожата зависи от редица фактори, включително структурата и размера на частиците, на които е изложена тя. Много от тях са твърде големи, за да се абсорбират, но други, като фините прахови частици, са достатъчно малки, за да проникнат в кожата. След като те намерят своя път през слоевете на кожата, те могат да причинят оксидативен стрес, водещ до отслабване на кожната бариера и възпаление. Ако кожата е изложена на висока концентрация на вредни замърсители на въздуха и не сте защитили правилно кожната си бариера, това може да причини различни проблеми с пигментацията на кожата като неравномерен тен и пребледняла кожа, както и образуване на бръчки.

Редовната и правилна грижа за кожата на лицето е от ключово значение, особено когато живеете в град със силно замърсен въздух като София. Най-продаваната серия на FOREO – LUNA, се състои именно от ултра хигиенични, първокласни силиконови четки за почистване на кожата, които не само предпазват от

вредните замърсители на въздуха, но и осигуряват сияйна и здраво изглеждаща кожа за минути. Въпреки че борбата със замърсяването на въздуха е дълготраен процес и ще отнеме десетилетия, за да обърнем вредните ефекти, които нашият начин на живот е наложил върху атмосферата ни, има няколко прости стъпки, за да защитите кожата си в момента:

LUNA mini 2 е модерна силиконова почистваща четка, оборудвана с „Т-звукови“ пулсации. „T“ означава трансдермално, тъй като тези пулсации преминават през по-дълбоките слоеве на кожата, стимулират притока на кръв и доставят кислород на повърхността, като същевременно премахват замърсяванията в порите. Когато става въпрос за замърсяване на въздуха, двойното почистване е абсолютна необходимост. Едноминутно нежно почистване с LUNA на FOREO, сутрин и вечер, ще премахне остатъците от вредни замърсители по кожата ви, позволявайки ѝ да заздравее и да се възстанови.

Ексфолирането е от ключово значение за добра рутинна грижа за кожата срещу замърсяването. Всеки иска да се отърве от всички остатъчни токсини и лепкави частици като сажди, но когато става въпрос за меката, деликатна кожа на лицето, със сигурност екфолирането може да ви дойде в повече. Ето защо уредите LUNA на FOREO имат меки силиконови влакна, които гарантират, че получавате дълбоко, но нежно почистване, оставяйки вашата кожна бариера непокътната, като същевременно елиминира до 99,5% от натрупаните токсини /следи от грим, излишен себум и мъртви клетки/. В допълнение при LUNA 2 и LUNA 3 има бонус фукция – задната им страна разполага със стягащ масажен режим, който използва пулсации с висок и нисък интензитет за стягане на кожата и с течение на времето оставя тена сияен, а текстурата на кожата – гладка.

Кожната бариера задържа влагата и предпазва кожата от токсините на околната среда. Тя се уврежда, когато кожата е лишена от естествените си масла в резултат на използване на тежки почистващи продукти, киселини и продукти за акне и след като кожната бариера загуби своята бойна сила, кожата остава чувствителна и по-податлива на зачервяване и дразнене. 

Докато козметиката, която съдържа керамиди, може да създаде защитен слой с добавените ползи против стареене, FOREO предупреждава, че никоя съставка не може напълно да поправи увреждането на кожната бариера, изтъквайки, че най-добрият начин да защитите кожата си е превенцията. Тъй като един от най-


големите виновници за увредената кожна бариера е прекомерното ексфолиране и грубото почистване, емблематичната
LUNA go на FOREO ще ви осигури дълбоко почистване, като същевременно поддържа кожната ви бариера здрава, дори когато пътувате или водите натоварен начин на живот.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар