Translate

събота, 6 ноември 2021 г.

SBTi потвърди намалените емисии на парникови газове в производството на LG

Валидирането потвърждава надеждността на стратегията на LG за постигане на определените в Парижкото споразумение цели

 

 

LG Electronics /LG/ обяви, че стратегията им за намаляване на емисиите на парникови газове в целия процес от производството до употребата до 2030г. е независимо прегледана и потвърдена от експерта по климата SBTi. Валидирането потвърждава увереността на LG в стратегията за намаляване на общото количество директни емисии на парникови газове в съответствие с Business Ambition за 1,5°C, с което LG се ангажира по-рано тази година.

SBTi е глобална коалиционна организация, основана съвместно от Проекта за разкриване на въглеродна информация /CDP/, Глобалния договор на ООН /UNGC/, Световния институт за ресурси /WRI/ и Световния фонд за природата /WWF/. Основната цел на организацията е насърчаване на научно обосновани цели за намаляване на парниковите газове. За да постигне обещанието си за нулеви въглеродни емисии, установено през 2019г., планът на LG призовава за намаляване на общото количество директни емисии на парникови газове в обхват 1. Обхват 2 включва насочване към непреки парникови газове, генерирани по време на производствения процес, с 50 процента повече в сравнение със стандартите за 2017г. В обхват 3, LG очаква да намали емисиите на парникови газове до 20 процента в етапа на използване на продукта.

Ангажиментът на LG към околната среда беше допълнително демонстриран на организираната от Carbon Trust конференция Route to Net Zero: Asia миналия месец. Carbon Trust е базирана в Лондон публично финансирана организация, основана преди 20 години, стремейки се да отговори на изменението на климата. Презентацията обхвана множеството уреди от LG, спечелили Carbon Trust Footprint Label и Water Footprint Certification. Призовете са присъдени на LG продуктите за тяхната ефективност при намаляване на емисиите на въглероден диоксид /CO2/ в домакинствата и минимизиране на потреблението на вода с цел да се сведе до минимум продуктовият отпечатък върху околната среда.

В рамките на наскоро представената инициатива за нулево отрицателно въздействие върху околната среда, LG планира да създаде повече производствени обекти, които оказват положително въздействие върху природата. За да гарантира, че компанията ще постигне стриктните си цели за въглеродна неутралност и кръгова икономика, LG обяви намерението си да намали използването на пластмаса на нефтохимическа основа, като въведе до 600 000 тона рециклирана пластмаса в производствения си процес до 2030г. и почти удвои възстановяването на електронни отпадъци до 8 милиона тона през същата година.

Като лидер в индустрията, LG поема особено сериозно своята отговорност на добър корпоративен гражданин в глобалната общност.“, каза Ким Джун-хо, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на Центъра за управление на качеството на LG Electronics. „Компанията е твърдо ангажирана с реализирането на въглеродна неутралност и нетни нулеви емисии. Целта ни е бъдещите поколения все още да могат да твърдят, че животът е хубав.”

 

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар