Translate

петък, 1 октомври 2021 г.

Д-р Николай Шарков, председател на БЗС бе избран за ковчежник на FDI

 

 

За първи път в 121 годишната история на Световната дентална федерация /FDI/ българин е начело на финансите ѝ. Това е една от най-важните позиции след Президент на организацията!

Това е огромна чест и признание за ролята и мястото на Българския зъболекарски съюз /БЗС/, се кадва в прессъобщението им.

На 29.09.2021г. 193-ма /сто деветдесет и трима/ делегати на FDI, представители на над 130 /сто и тридесет/ държави, електронно, с тайно гласуване, избраха за ковчежник д-р Николай Шарков, председател на БЗС.

FDI е единствената дентална организация, която е основния представителен орган за над един милион лекари по дентална медицина по целия свят.

Тази изключително висока чест за д-р Шарков и за БЗС красноречиво говори не само за авторитета му, но и за свършената от 2001г. насам дейност за развитието на денталната професия.

Той многократно бе избиран на различни отговорни позиции в FDI. Последната му позиция бе съветник в Съвета на FDI /член на борда на федерацията/.

Новата му роля ще включва управление на бюджета и финансите на FDI, а също и изпълнението на инвестиционните програми, предварително гласувани от Съвета и Общото събрание на федерацията и е свързана с изключителна финансова отговорност пред над 200 денталните организации от над 130 държави в света.

От БЗС заявяват, че са горди, че представител на съсловната им организация ще бъде един от 4-мата преки ръководители на FDI, като член на Изпълнителния комитет на Световната дентална федерация. Те заявяват още, че за пореден път доказваме, че страната ни, чрез нейните представители, може да бъде водещ пример в различни европейски и световни организации за перфектно свършена работа.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар