Translate

вторник, 28 септември 2021 г.

LG ще придобие Cybellum - израелския доставчик на решения за оценка на риска в автомобилната киберсигурност

Сделката ще помогне на LG да разработи по-сигурен авто софтуер, ще подобри бизнеса с компоненти на превозните средства и ще позволи на Cybellum да разшири решенията за сигурност за глобални клиенти

 

 

Бордът на директорите на LG Electronics /LG/ одобри придобиването на Cybellum - водещ доставчик на решения за оценка на риска в автомобилната киберсигурност. Сделката позволява на LG да поеме приблизително 64% дял от технологичната компания на стойност 140 милиона щатски долара. Това е стратегически ход, който ще подобри възможностите на LG в областта на киберсигурността и ще ускори усилията ѝ да стане партньор за иновации на Future Mobility.

Останалите акции ще бъдат придобити в близкото бъдеще, когато окончателната оценка и общата сума на инвестицията ще бъдат потвърдени. В допълнение към тази първоначална инвестиция, LG се ангажира с просто споразумение за бъдещ капитал /SAFE/ да инвестира допълнителни 20 милиона щатски долара в Cybellum след приключване на търговския процес през четвъртото тримесечие.

Основана през 2016г. в Тел Авив, Cybellum е водеща компания за киберсигурност на превозни средства с близо 50 служители. В момента компанията си сътрудничи с ключови участници в индустрията, като успешно доставя своите продукти на производители и доставчици на превозни средства по целия свят. Освен в Израел, Cybellum работи в Япония, Германия и Северна Америка. Cybellum ще остане независим субект и марка, като продължава да расте и да подкрепя своите клиенти и партньори със същото ниво на ангажираност и стандарти, с които клиентите на Cybellum са свикнали.

С нарастващия брой и вид заплахи за киберсигурността и прехода на глобалната автомобилна индустрия към ерата на свързаните автомобили, където сигурната свързаност е от съществено значение, необходимостта от по-добра киберсигурност на превозни средства, която отговаря на международните стандарти, е по-голяма от всякога. Киберсигурността на превозните средства ще става все по-важна с течение на времето, тъй като автомобилите еволюират в органично свързани системи със сложни взаимовръзки между различните им компоненти. Cybellum ще даде възможност на LG предварително да осигури двигател за устойчив растеж в бързо развиващата се индустрия за автомобилна киберсигурност и да осигури повече стойност в ключови области като проектиране, разработване и експлоатация на части чрез оптимизиране на сигурността на софтуера.

Едно от най-модерните решения на Cybellum за защита на превозни средства от заплахи за тяхната киберсигурност е платформата Cyber Digital Twins. Cyber Digital Twins създава детайлна репрезентация на софтуерните компоненти на автомобила без достъп до изходния код и автоматично излага всички рискове, които потенциално биха могли да бъдат използвани. Платформата разчита на информация за заплахи в реално време за проверка на уязвимости и предоставя пълна оценка, както и препоръчителни решения.

Като първо придобиване на LG в Израел и в областта на киберсигурността, инвестицията подчертава значението на тази нарастваща категория и е ключова част от стратегията на LG за укрепване на бизнес портфолиото им чрез стратегически придобивания, съюзи и партньорства, със силен акцент върху бизнеса с компоненти за превозни средства. През август 2018г. LG придоби австрийската ZKW Group, водещ играч на пазара за автомобилно осветление. През юли LG основа съвместно предприятие с Magna International, третият по големина доставчик на автомобили в света, за да създаде LG Magna e-Powertrain, повишавайки конкурентоспособността и бъдещия потенциал за растеж на двамата партньори.

Основана през 2013г., LG Electronics Vehicle component Solutions Company регистрира продажби от 5,18 милиарда щатски долара през 2020г., което е увеличение от 6,1% спрямо 2019г. Чрез инвестицията си в киберсигурността на превозните средства LG се ангажира да увеличи конкурентоспособността на своите информационно-развлекателни системи, силови агрегати на електрически превозни средства и възможности за осветление на автомобили - трите стълба на индустрията за автомобилни компоненти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар