Translate

понеделник, 28 юни 2021 г.

Пестенето на енергия с LG у дома прави Земята по-зелена

Умно и ефективно работещи уреди за по-устойчиво бъдеще

 

 

Бъдещето, което градим, трябва да бъде по-чисто и обърнато към спестяването на енергия, рециклирането и удоволствието от новите технологии. Това е и причината световни компании като LG да застават зад инициативи като Деня на Земята и Световния ден на природата, борейки се със замърсяването и целейки абсолютното намаляване на въглеродните емисии на своите производствени централи. Голямата цел, която LG си поставя, е да се постигне максимално близък до нулата резултат с инициативата Zero Carbon 2030.

Да се грижим за околната среда зависи от всеки от нас, поради тази причина уредите на LG разполагат с функции, които спомагат за по-ефективна работа. Информация относно месечната консумация на енергия на домакинските уреди на LG например може да се открие в ThinQ приложението, което следи всички необходими параметри. Това дава възможност на всички ползватели да контролират и коригират работата на уредите у дома с цел консумация на по-малко енергия.

Телевизорите на LG, от своя страна, биха могли да бъдат спрегнати за изключително природосъобразни – SGC класифицират OLED телевизорите на LG като ЕКО продукти поради липсата на backlit и съответно 50% по-малкото VOC /volatile organic compounds/ емисии. Допълнително – OLED телевизорите са годни за рециклиране и не съдържат опасни за здравето компоненти и субстанции в своите чаркове. Същото важи и за entertainment продуктите като озвучителните уреди на LG Soundbars, за чиято изработка се използва полиестер, набавен от рециклирана пластмаса. За да може да се утвърди зелената инициатива, дори и опаковките на уредите са екосъобразни.

В битката срещу замърсяването на околната среда трябват и силни партньори, с които да си кооперираме. През изминалата година LG се колаборира с няколко световни компании, за да създаде природосъобразни продукти, които не само да радват ползвателите си с обичайното високо качество и функционалности, а и да запази природата ни по-чиста. Hyundai и LG обединиха сили за създаването на иновативната IONIQ EV кабина, инкорпорирайки в дизайна OLED екран. Така LG се включи звучно към отбора на електрическите автомобили и потвърди своята ангажираност към околната среда.

Намаляването на консумацията на енергия в ежедневието е една от ключовите стратегии за подобряване на екологичните параметри на планетата. Умните уреди на LG са перфектно решение, що се отнася до обзавеждането на дом, целящ да бъде екосъобразен. Да разчитаме на слънчева енергия от LG NeON 2, оптимизирането на работата на домакинските уреди – хладилници, перални и други с ThinQ приложението, залагането на OLED технология при телевизорите и уредите от сегмент развлечение с инкорпорирани рециклирани елементи могат да бъдат първите позитивни крачки към истински балансираното и устойчиво бъдеще, към което всички се стремим.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар