Translate

петък, 11 юни 2021 г.

Великите книги, които никога няма да прочетете

 

 

Защо първият роман на Томас Харди си остава непубликуван? Какво се случва с ръкописа на дългоочаквания magnum opus на Труман Капоти? Защо Хайнрих Бьол изоставя „Изгубеният рай“ и как го преработва в други творби? Много от литературните загадки най-сетне намират отговор в единствения по рода си пътеводител към света на изгубените, непубликувани или незавършени творби на знаменитите световни писатели „Великите книги, които няма да прочетете“ от професор Бърнард Ричардс. Луксозният том е истински подарък за библиофилите и за всички ценители на литературата, ще го намерите с логото на издателство „Милениум“ и корица от художничката Фиделия Косева.

Казват, че истинските литературни шедьоври всъщност винаги са незавършени. Не защото нямат финал, а защото не спират да вълнуват читателите и да ги провокират, защото вдъхновяват други автори да напишат своите творби и защото векове наред поколенията продължават диалога си с тях от нова гледна точка и с нови изразни средства.

„Великите книги, които никога няма да прочетете“ ще ви позволи на надникнете в главите на авторите и в хаоса на творческия им свят, ще осветли планираните, но останали нереализирани сюжетни развръзки, и ще ви разкрие неизвестни досега детайли за обстоятелствата, при които тези творби са останали незавършени.

Представени са близо шестдесет произведения на световно известни автори, между които и няколко български имена, като всяка творба е илюстрирана с ефектна корица, архивни снимки, страници от ръкописи, копия на първи издания и други артефакти.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар