Translate

понеделник, 18 януари 2021 г.

Българската асоциация на ПР агенциите създаде Етична комисия

Любомир Аламанов бе избран за председател на комисията

 

 


Българската асоциация на ПР агенциите /БАПРА/ създаде Етична комисия /ЕК/. Основната й цел е да обединява комуникационната общност за етични и професионални комуникации, спазване на правилата на професионалното поведение в областта на комуникациите, лоялна конкуренция и защита на интересите на клиентите и обществото като цяло. Дейността на Етичната комисия ще обхваща тълкуване и прилагане на Етичния кодекс на комуникационния бизнес /Софийска харта на етичните комуникации/ или на други документи, официално одобрени от управителните органи на БАПРА. На проведеното Общо събрание на БАПРА бяха приети и Правила за работа на комисията.

За председател на Етичната комисия към БАПРА бе избран Любомир Аламанов, SiteMedia Consultancy, а за членове Николай Неделчев, Publicis Group и Максим Бехар, M3 Communications. За резервни членове бяха избрани Светлана Савова, V+O Communications и Диана Пазаитова, Fama Consulting. Томислав Цолов, APRA Porter Novelli, зае освободеното място в УС на БАПРА.

„Етичните комуникации са от изключително значение във времена на фалшиви новини, разклатено доверие в институциите и глобална криза поради ковид-пандемията. От тази гледна точка беше напълно естествено ПР-бизнесът в България да създаде Етична комисия, като част от отговорността за саморегулация и спазване на правила за професионална дейност. Тя ще се придържа плътно към Софийската харта за етични комуникации, приета от обединената комуникационна общност на първия официален професионален празник на ПР-специалистите – 07.07.2020 г.“, сподели Любомир Аламанов, Председател на Етичната комисия към БАПРА и допълни: „През последните години българският комуникационен бранш се разви с бързи темпове и се открои на световната сцена. Успехите, постигнати от български кампании и агенции, се дават за пример и създават тенденции. Надявам се, че етиката в комуникациите ще бъде на същото ниво.“

Етичната комисия към БАПРА започва своята работа веднага. Сигнали могат да се подават на адреса на БАПРА или на и-мейл: ec@bapra.bg .

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар