Translate

понеделник, 18 януари 2021 г.

Инициативата „Нестле за Живей Активно!“ награждава най-активната община в България за 2020г.

В конкурса, който се провежда за втора поредна година, се включиха общо 19 общини

 

 


Нестле България ще награди най-активната община в България сред общо 19 участници в Националния конкурс на „Нестле за Живей Активно!“. Церемонията ще се проведе онлайн на 28 януари 2021г.

В инициатива „Нестле за Живей Активно!“ през 2020 г. участие взеха общо 22 общини, като 19 от тях се включиха в националния конкурс - Бургас, Белослав, Брегово, Брезник, Девня, Добрич, Дряново, Кнежа, Козлодуй, Мездра, Мизия, Плевен, Велики Преслав, Вълчи Дол, Ардино, Берковица, Ботевград, Смядово, Созопол. От тях в предварителния етап на конкурса бяха избрани 7-те най-активни общини - Добрич, Бургас, Велики Преслав, Плевен, Берковица, Ардино и Брегово. Кандидатите бяха оценявани от жури в състав - Асен Марков, главен секретар на Министерство на младежта и спорта, Мария Яровая, представител на НСОРБ,  волейболистът Евгени Иванов-Пушката и неговата съпругата Маруся Иванова, които са дългогодишни посланици на инициативата, Мария Тодорова, юрист на Нестле България.

На финалния кръг от конкурса на 28 януари 7-те избрани общини ще трябва да представят пред журито своята идея, свързана с активния начин на живот и изграждане на навици за балансирано хранене на населението, която ще реализират с помощта на паричната награда от инициативата. Съществен компонент от решението на журито коя община ще получи голямата награда е добрата аргументация защо проектът е нужен на жителите и какви са ползите от него за насърчаване на здравословния начин на живот. На база на тяхното представяне, журито ще определи общината, която предложи най-добрата идея и обоснове необходимостта от реализирането й.

Националният конкурс на „Нестле за живей активно!“, насочен към общините, се провежда за втора поредна година. Дори и в условията на COVID-19 инициативата успя да ангажира активното участие на хиляди хора от различни населени места в страната. Нестле България насърчи общините в усилията им да подобряват ежедневието на жителите, давайки пример как дори във времена, в които трябва да се спазва социална дистанция, можем да бъдем активни, оставяйки автомобила или други превозни средства и използвайки времето за разходка.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар