Translate

сряда, 23 септември 2020 г.

Хиполенд“ дарява допълнителните приходи от продажбите си в началото на септември на МБАЛСМ „Пирогов“


„Хиполенд“ дарява на спешната болница „Пирогов“ специализиран педиатричен видеоколоноскоп Olympus на стойност 24 500 лева, като голяма част от сумата е формирана от допълнителните приходи, генерирани в началото на месеца, когато хората купуваха плюшени играчки в израз на подкрепа и солидарност към компанията.
С новия уред лекарите от 3 детски отделения в „Пирогов“ ще могат по-ефективно да диагностицират и лекуват заболявания на стомашно-чревния тракт при децата. Досега болницата е разполагала единствено с колоноскопи за възрастни, чието използване при деца е рисково, а често и технически невъзможно. Новият апарат ще помогне за предотвратяването на рисковете от перфорация и за ефикасно премахване на полипи на дебелото черво.
Закупуването и даряването на модерна апаратура на водещи детски клиники е един от основните стълбове в програмата за корпоративна социална отговорност на „Хиполенд“ в последните 5 години. В този период, освен „Пирогов“, компанията е дарила специализирана медицинска апаратура за детските отделения и на други 3 болници с национално значение. Още от основаването си през 2005г. „Хиполенд“ периодично подкрепя деца, нуждаещи се от лечение, домове за изоставени деца, надарени деца, млади спортисти  и много други, без да търси широка публичност. В конкретния случай, тъй като голяма част от средствата за дарението са генерирани от увеличени продажби в знак на подкрепа към нас, а някои клиенти даже ни посъветваха да постъпим точно така, ръководството на компанията прецени, че е редно да информира медиите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар