Translate

сряда, 23 септември 2020 г.

С малки стъпки към пробуждането


ОК е да си в балона, стига да ти пука

В неспокойните времена, в които в момента живеем, двигател са хората и добрите идеи. Хората, които свободно изразяват мнението си. Образованите и будни хора. Тези, които активно и без притеснение заявяват своята позиция за бъдещето. Тези хора не са само в епицентъра на събитията, те са навсякъде, а той обхваща и малките улички, където има хора, които тепърва ще се събудят.
Плакати и други печатни формати се появяват в някои от заведенията, в близост до епицентъра на събитията, с послания като „Буден съм, защото сте кошмарни“, „Будя се, а вие още сте тук“, „Аз съм буден, вие си лягайте“, както и хаштага #wakeupafter6pm. С тези призиви будните граждани и заведенията се обединяват, заявяват своята позиция и се обръщат към другите, които предстоят да се събудят. Другите хора, които вече говорят и искат да действат.
В тихите улички, будните хора не стоят тихо. Те обсъждат заедно актуалните теми и проблеми, мислят за решения, мислят за бъдещето и развитието. Добрите идеи им дават възможност да изразяват себе си по интелигентен начин. Да бъдат себе си и да въздействат на другите, да пробуждат, да активират действия. Такава идея за пробуждане заживява в инициативата wakeupafter6pm, от чиито сайт всеки може да изтегли и принтира постерите с посланията. Тя намира своите хора, тези, които се събират в алтернативни заведения и разискват по сериозните въпроси. През последния месец, тези будни хора се обединиха в социалните мрежи и с хаштага #wakeupafter6pm. По този начин те показват, че не са пасивно гледащи и искат да приканят повече хора да си отворят очите.
В софийските заведения, дръзнали да подкрепят идеята #wakeupafter6pm, посетителите осъществят контакт с посланията на специално изработени материали за излизане от зоната на комфорт и присъединяването към тези, които заявят и отстояват своята позиция. От сайта на инициативата wakeupafter6pm.bg, всеки изтеглил от плакатите с различни послания, може да бъде намерен на мястото на случващото се в центъра на града – където свободно декларира своята позиция за случващото се в страната.
Над 100 000 човека вече са видели посланията, а много от тях ги споделят в социалните мрежи, достигайки над 300 000 импресии. Хаштагът #wakeupafter6pm също е използван многократно в различни социални мрежи, а специалното видео, комуникиращо посланието е гледано от над 44 000 човека. Всички тези хора излизат от своя балон, своята зона на комфорт и открито искат промяна към по-добро.

Няма коментари:

Публикуване на коментар