Translate

сряда, 23 септември 2020 г.

M3 Communications Group, Inc. сред основателите на първата българска Харта за многообразие


Стартът на първата българска Харта за многообразие бе даден от Българския форум на бизнес лидерите /БФБЛ/ в партньорство с Центъра за изследване на демокрацията. M3 Communications Group, Inc. заедно с още 9 водещи български компании е сред основателите на Хартата, която е единствена по рода си за страната. След днешното ѝ подписване България стана 25-ата страна-членка на ЕС, въвела подобна пожелателна политика за насърчаване на многообразието и равенството и споделяне на добрите практики между компаниите в това отношение. Общо 10 български компании с висока корпоративна социална отговорност и членове на БФБЛ подписаха първи Хартата като нейни учредители, а техните добри корпоративни практики станаха основа на заложените в нея принципи. Това са AstraZeneca, Alaric Securities, Japan Tobacco International, Екофарм, M3 Communications Group, In., ЧЕЗ, SiemensHewlett Packard Enterprise, Shell и Unique Estates.
„Многообразието и равнопоставеността са залегнали в културата на М3 Communications Group, Inc. още от създаването ѝ преди 26 години. За нас е важно хората, които стават част от екипа ни, да бъдат професионалисти и да имат блясък в очите. Това винаги са били единствените ни критерии. Нашата компания подкрепя Хартата за многообразието, защото смятаме, че е важно бизнесът в България да дава добър пример и да стимулира равните възможности на работното място.“ – каза Максим Бехар, CEO на M3 Communications Group, Inc., днес по време на подписването на Хартата.
Хартата за многообразието в България е съвместна инициатива на Центъра за изследване на демокрацията и Българския форум на бизнес лидерите /БФБЛ/ с цел насърчаване на практиките на многообразие и равенство у нас чрез създаване, представяне и прилагане на национална Харта за многообразието. Проектът е финансиран по програма „Права, равенство и гражданство“ /2014-2020/ на ЕС.
Хартата за многообразието е документ, който може да бъде подписан доброволно от всяка отговорна компания или публична институция в България с цел поемане на отговорност за предприемането на стъпки за прилагане на политики за многообразие и равенство във възможностите, независимо от пола, сексуалната ориентация, физическите способности, възрастта, религията, расата или етническата принадлежност.
Хартата изразява споделената убеденост на подписалите я страни, че многообразието е не само ключов фактор за креативността, иновацията, растежа и продуктивността, но и персонален стимул за служителите да усъвършенстват своите знания, компетенции, таланти и умения и допринася в съществена степен за надеждността и дългосрочния успех на организацията.
Повече информация, както и пълния текст на Хартата, можете да откриете на официалния сайт на инициативата: https://diverse-bg.eu/ .

Няма коментари:

Публикуване на коментар