Translate

петък, 28 август 2020 г.

„Ретро лято“ в „Темата на NOVA“


Пътуване във времето със социалистически привкус – тази неделя след централната емисия новини

Тази седмица „Темата на NOVA” връща лентата назад към 80-те години на миналия век и ще отведе зрителите на едно неочаквано пътешествие на не особено високи скорости. Авторът Николай Василковски ще пресъздаде едно епично пътуване от Перник до Мичурин /днешно Царево/ така, както са го правили съвременниците на онези години.
Приключението започва с емблематичното руско "Жигули" – една "народна" за времето си кола, която ще се погрижи за характерната атмосфера и ще отведе до красотите на родината със стил. Возилото ще събере погледите по новата магистрала за едно 9-часово пътуване от Перник до Бургас. 500 километра, които ще върнат спомена за онези вълнуващи лета през късния социализъм.
Емоции на умиление и носталгия, но и спомени за едно противоречиво време, очакват зрителите, прекарали живота си в любимото "Жигули". А тези, пропуснали 80-те години, ще се потопят в един различен свят от днешното забързано ежедневие. Всичко това през призмата на един ретро автомобил от времената, когато колата е била член на семейството, а грижата за нея – равностойна на грижа за малко дете.
Гледайте „Ретро лято“ в „Темата на NOVA“ тази неделя, 30 август, веднага след централната емисия новини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар