Translate

сряда, 26 август 2020 г.

Регистрацията за участие в триатлона „Лъвско сърце“ в Приморско завърши


Предизвикателството съчетава спорта на открито с мистичната култура и природа на региона

Регистрацията за участие в Ултра крос триатлона „Лъвско сърце“ приключи със записали се 424 души в дисциплините ултра и щафета. Атлетите ще премерят сили на 5-и септември в Приморско. Състезанието се провежда за пета поредна година и предизвиква участниците да събудят своето лъвско сърце, като преминат трасе с обща дистанция от 140 километра. Уникалното по рода си състезание в България с всяка година продължава да привлича все повече атлети и любители на спорта. Всички те ще премерят сили със себе си в трите етапа на триатлона: 3 км плуване в залива на плаж Перла, 116 км планинско колоездене в горите на Странджа и 21 км бягане покрай резерват Ропотамо.
Маршрутът преминава покрай четири природни резервата и 12 тракийски светилища. Етап “плуване” доближава състезателите до потъналия тракийски град Ранули, който се намира в акваторията на днешния залив Перла. Във втория етап - колоездене - се прекосяват резерватите Силкосия, Парория и Тисовица по легендарното историческо трасе, познато като Пътя на коня. Последният етап за бегачите минава покрай резерват Ропотамо през Маслен нос, светилището Беглик Таш, залив Св. Параскева и Лъвската глава.
Освен атлети, „Лъвско сърце“ привлича и голям брой доброволци, които желаят да се включат в организацията на състезанието. През 2019 г. техният брой надвишаваше 100 души. Към днешна дата набирането е все още отворено. Желаещите могат да се запишат на следния линк: https://www.lionheart.bg/volunteers-bg/
Поради дългия почивен уикенд, тази година награждаването на състезанието ще се проведе на 6-и септември, следобед на Базов лагер „Лъвско сърце“ на плаж Перла в Приморско. Вечерта ще продължи с парти на открито по случай петата годишнината на събитието.
Събитието може да бъде проследено и онлайн на www.lionheart.bg. Видео от изданието през 2019-а може да видите тук. Всичко за състезанието следете на http://lionheart.bg/ и във Facebook страницата на събитието.
Организатори са Сдружение „Лъвско сърце“ с подкрепата на: Община Приморско, adidas,
FitSpo, Ekotoi, Силвър Стар, Red Bull, Bryzos, Biofresh, DoppelHertz, Delfina, ComNet, Kontrax, ICD Soft, Изворна Вода Бачково, SiteMedia Bulgaria, Академия Първа Помощ, Epic Bike Shop.

Няма коментари:

Публикуване на коментар