Translate

петък, 28 август 2020 г.

Firestone пуска на пазара Performer Extra – гуми с 20% по-дълъг живот


  • Базирани на популярните гуми Firestone Performer 85 и 70, новите Firestone Performer Extra са с 20% по-дълъг живот;
  • Удълженият живот на гумата спомага за намаляване на последиците върху околната среда и дългосрочните експлоатационни разходи, като същевременно подобрява ефективността на бизнеса;
  • Firestone Performer Extra постепенно ще бъдат пуснати на европейския пазар в 43 различни размера от юли 2020 г.
Синоним на здравина и надежност на пазара за селскостопански гуми от повече от 100 години, Firestone отбеляза още един важен момент в своята мисия да предлага на европейските фермери превъзходна производителност и висококачествени продукти с новата си дълготрайна гума Performer Extra.
Базирани на популярните гуми Firestone Performer 85 и 70, Performer Extra е резултат от подобрено и устойчиво на износване съединение, което удължава живота на гумата с до 20% в сравнение със своите предшественици.Удълженият живот на гумата спомага за намаляване на последиците върху околната среда, намалява дългосрочните оперативни разходи, както и подобрява ефективността на бизнеса.
Firestone Performer Extra не само е проектирана да издържа по-дълго време. Двуъгловият профил на реброто на гумата дава страхотно сцепление, докато опцията за допълнително натоварване позволява по-голям товарен капацитет в сравнение с други конкурентни продукти. Подобно на своите предшественици, Firestone Performer Extra е проектирана с приоритет за надежност. Гумата е със самопочистващ се протектор, осигуряващ изключително сцепление и подобрена ефективност при разхода на горивото, докато гъвкавият каркас на гумата намалява уплътняването на почвата и подобрява управлението на пътя и комфорта.
Firestone Performer Extra постепенно ще бъдат пуснати на европейския пазар в 43 различни размера, вариращи от 20 до 42 инча, от юли 2020 г. Гумата е разработена в  Европейския център за научноизследователска и развойна дейност на Bridgestone в Италия и се произвежда в завода на Bridgestone в Пуенте Сан Мигел, Испания. Тъй като гумите Performer и Performer Extra поддържат едни и същи размери, те са взаимосъвместими, както на едно и също превозно средство, така и на една и съща ос. Подобно на Firestone Performer 85 и 70, Performer Extra може да бъде пригодена за повечето трактори, използвани в селкото стопанство.
“Да се помага на фермерите винаги е било в основата на Firestone откакто този бизнес е основан – самият Harvey Firestone /Харви Файърстоун/ е роден във ферма”, споделя Марк Сандърс, ръководител отдел „Продажби на земеделски гуми“, Bridgestone EMIA. “Ето защо и до ден днешен запазихме своя ангажимент за решаване на общи нужди на фермерите чрез силни и надеждни продукти. Firestone Performer Extra - последното попълние в нашия Performer асортимент, предлага всички предимства на своите предшественици, но сега със значително по-дълъг живот на гумите. 20% е огромна разлика и ще бъде реална икономия на разходи за фермерите, които изберат да направят своята работа по-ефективна и устойчива с Firestone Performer Extra.”




[1] В сравнение с предшествениците Firestone Performer 85 и 70. Въз основа на тест за контролирани лабораторни измервания (DIN abrader тест) (тест за ускорено стареене), провеждан от Bridgestone/Firestone R&D Center.

Няма коментари:

Публикуване на коментар