Translate

четвъртък, 28 май 2020 г.

„Карготек“ поема ангажимент в съответствие с Бизнес Целите на ООН за борба с климатичните промени


„Карготек“ пое ангажимент във връзка с Бизнес целите за 1.5 °C от Глобалния договор на ООН. Така компанията се присъединява към други водещи компании в постигане на целта за ограничаване повишаването на средната глобална температура до 1.5. С този ангажимент „Карготек“ има за цел да помогне в усилията за намаляване на климатичните промени като направи логистичната индустрия по-ефективна и предлага решения, които допринасят за икономика с ниски емисии на въглероден диоксид. Този ангажимент ще бъде валидиран от Инициативата за научнообосновани цели /Science Based Targets initiative/.
Амбицията за 1.5°C е в отговор на нарастващите опасения за сериозни последствия в случай, че процесът на глобално затопляне не бъде спрян.
“Основен двигател за нашия бизнес в „Карготек“ е намаляването на въглеродния отпечатък на логистичната индустрия. Работим в индустрия, която има голямо отражение върху климата – логистичната индустрия допринася за около 7% от всички въглеродни емисии глобално. Ние осъзнаваме, че имаме отговорност за това да предоставяме иновативни решения с нисък въглероден отпечатък, които ще поведат логистичната индустрия по пътя на устойчивото развитие. Осъществяването на тази амбиция е голямо предизвикателство, но в същото време е една невероятна и вдъхновяваща бизнес възможност,“ каза Мика Вехливайнен, Главен изпълнителен директор на „Карготек“.
Над 95 процента от въглеродните емисии на „Карготек“ възникват в т.нар. „верига на стойността“ /value chain/: добиването на суровини за производството и употребата на вече продадени продукти. По тази причина целта за намаляване на емисиите се простира отвъд собствената дейност на „Карготек“. Компанията направи първоначална оценка на възможностите за намаляване на вредните емисии на база суровини и употреба на продуктите. На базата на тази оценка „Карготек“ пое ангажимент да намали емисиите на въглероден диоксид от суровини и употреба на продуктите с поне 50% до 2030-та година в сравнение с нивата през 2019 г. В допълнение компанията има цел за постигане на нулеви емисии от собствена дейност до 2030 г.
Като част от своя ангажимент към климатичните промени, „Карготек“ подписа и документ, който е част от Инициативата за научнообосновани цели и Бизнес амбицията за 1.5°C. Целта на този документ, подписан от над 150 фирми, е да призове правителствата по света да съгласуват политиките си и плановете си за възстановяване с най-осъвременнените данни за климатичните промени, за да преминат колкото може по-бързо от сива към зелена икономика.
„Карготек“ е водеща компания в екологично ефективния дизайн на продукти и решения. Нашите продукти и решения помагат на клиентите ни да намалят количеството използвано гориво, вредните емисии, както и за увеличаване на конкурентоспособността и оперативната ефективност. Една от мерките, които вече сме предприели за намаляване на емисиите от въглероден диоксид при употребата на нашите продукти, е разработването на електрически задвижвани такива. Ние продължаваме да въвеждаме иновации за допълнително намаляване на въглеродните емисии и си сътрудничим с нашите доставчици за намиране на още по-устойчиви решения.



Няма коментари:

Публикуване на коментар