Translate

неделя, 20 януари 2019 г.

Кока-Кола Хеленик подкрепи талантливи младежи в областта на финансите


Кока-Кола Хеленик подкрепи Националното състезание по финанси и счетоводство, като предостави на класиралите се на първите 10 места участници в него 4-месечен платен стаж. Той ще бъде във финансово-счетоводните отдели към Центъра за споделени услуги на Групата Кока-Кола Хеленик, която оперира в 28 държави. Победителите бяха отличени на официална церемония, която се проведе в УНСС, в присъствието на академичното ръководство на университета, представители на Асоциацията на икономическите училища в България (АИУБ) и Кока-Кола Хеленик, както и над 200 ученици и преподаватели от столицата и страната.
По време на своя стаж младежите ще имат възможност да приложат на практика наученото в университета и да надградят знанията си, като почерпят от опита и уменията на български и чуждестранни специалисти в областта. За класиралите се на първо място в състезанието, компанията предостави и две парични награди в размер на 1500 лв. – те отидоха при възпитаниците на Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ) Владимира Тонева и Златко Атанасов.
Националното състезание по финанси и счетоводство е един от вече утвърдилите се образователни конкурси, в който дванайсетокласници от цялата страна се съревновават, демонстрирайки познания и умения в тази сфера. То се провежда за трета поредна година, а в настоящото издание взеха участие рекорден брой ученици – над 500 младежи от 30 гимназии в страната.
Кока-Кола в България работи за повишаване на интереса и мотивацията на младите хора в страната чрез съвместната си програма с Джуниър Ачийвмънт България Youth Empowered. Чрез работа с ментори от бизнеса, НПО сектора, сферата на образованието и др., програмата цели да подкрепи младежите у нас в техните първи стъпки към успешна професионална реализация.



Няма коментари:

Публикуване на коментар