Translate

вторник, 11 декември 2018 г.

Boehringer Ingelheim представи финалните резултати от CARMELINA® - клинично проучване за сърдечносъдова безопасност с linagliptin


Boehringer Ingelheim представи пълните резултати от CARMELINA® - дългосрочно клинично проучване за сърдечносъдова безопасност, което изследва въздействието на linagliptin върху сърдечносъдовата и бъбречната безопасност при възрастни пациенти със ЗДТ2 и висок риск от сърдечносъдово и/или бъбречно заболяване. Те бяха оповестени на 54-та годишна среща на Европейската асоциация за изследване на диабета (EASD) в Берлин, Германия и са наскоро публикувани в списание JAMA (The Journal of The American Medical Association).
Проучването постига своята първична крайна цел, като linagliptin показва сходен профил на сърдечносъдова безопасност в сравнение с плацебо при добавяне към обичайното лечение, както и демонстрира постигане на вторичната крайна цел, о същпоказваща сходен профил на безопасност на linagliptin по отношение на резултатите, свързани с бъбречната функция в сравнение с плацебо.
В CARMELINA® сърдечносъдовите събития, допринесли за постигане на първичната крайна цел, се наблюдават при 12,4% (или 434 души) от групата на linagliptin в сравнение с 12,1% (или 420 души) в плацебо групата, което показва сходен профил на дългосрочна сърдечносъдова безопасност при възрастни със ЗДТ2 Linagliptin показа и сходен профил на дългосрочна безопасност, свързана с бъбречни резултати в сравнение с плацебо. Това се демонстрира чрез постигане на комбинираната крайна цел, която отразява намаляването на бъбречната функция чрез събития, настъпили при 9,4% (327 души) от групата на linagliptin в сравнение с 8,8% (306 души) от плацебо групата.
Общият профил на безопасност на linagliptin в CARMELINA® е в съответствие с предишни данни - не се наблюдават нови сигнали, свързани с нежелани лекарствени реакции и показва съпоставима честота на сърдечна недостатъчност, налагаща хоспитализиране при употреба на linagliptin в сравнение с плацебо.
"Сърдечните заболявания са основно усложнение и водеща причина за смърт при хората с диабет тип 2. Това клинично проучване добавя важни нови доказателства за пациентите с диабет тип 2, които имат висок риск от сърдечносъдови и/или бъбречни заболявания - популация, която е недостатъчно представена в предходни изпитвания за сърдечно-съдова безопасност и която наблюдаваме в нашата ежедневна клинична практика. То потвърждава, че linagliptin може да се прилага с увереност в лечението на ЗДТ2 при пациентите от тази популация", коментира проф. Бернар Зинман, от Университета в Торонто и старши научен сътрудник в Изследователския институт Lunenfeld-Tanenbaum, Болница Mount Sinai в Торонто, Канада.
Оценка на риска от сърдечна недостатъчност, налагаща хоспитализиране е направена и в някои други проучвания за СС безопасност на терапии за ЗДТ2.
В CARMELINA® тази крайна цел е предварително определена и резултатите са оценени задълбочено и независимо. Сърдечна недостатъчност, налагаща хоспитализиране се наблюдава при 6% (209 пациенти) от групата на linagliptin в сравнение с 6,5% (226 пациенти) от групата на плацебо.
"Тези резултати са особено значими предвид популацията от пациенти в CARMELINA®, включително тези, които са най-уязвими за развитие/влошаване на сърдечна недостатъчност“, смята д-р Уахид Джамал, Корпоративен Вицепрезидент, Ръководител на отдел „Кардиометаболитна медицина“ в Boehringer Ingelheim.
По думите на д-р Джамал докато голяма част от ръководствата вече признават важността избора на терапия за ЗДТ2 при пациентите със СС заболяване да бъдат медикаменти с доказана полза за намаляване на сърдечносъдовия риск, остава потенциалната необходимост от допълнителни глюкозопонижаващи опции. Ето защо CARMELINA® засилва доверието в linagliptin като ефективно и добре поносимо лечение, с опростен режим на дозиране за възрастни с диабет тип 2.

Няма коментари:

Публикуване на коментар