Сред "деликатесите" са ферментирала акула, жаба от Перу, супа
от прилепи и пържена тарантула
Входният
билет струва 18 евро и той е придружен с торба за повръщане за посетителите с "чувствителни" стомаси.
Експозицията
съдържа повече от 80 от най-ужасните храни и цели да предизвика сетивата,
предава Франс прес, цитирана от БТА. Основател на музея е д-р Самюел Уест, психолог
през деня и куратор през нощта. Първият му проект – Музей на неуспехите,
опровергава името си и става голям хит.
В
музея посетителите могат да помиришат, докоснат напр. суровия пенис на бик и
вкусят различни „отвратителни” храни като ферментирала акула, вонливи сирена с личинки, печена летяща лисица, сок
"изстискан" от овца, вино от малки мишлета, жаба от Перу, супа
от прилепи и разнообразие от насекоми и паяци. Менюто” предлага още
американската коренова бира (ароматизирана с кора от лаврово дърво),
пържена
тарантула, варени морски свинчета и други.
Половината от експонатите обаче трябва да бъдат подменяни ежедневно поради нетрайността им.
Половината от експонатите обаче трябва да бъдат подменяни ежедневно поради нетрайността им.
След
три месеца д-р Самюел Уест смята „да пренесе” музея и в други градове в Швеция.
Няма коментари:
Публикуване на коментар