Translate

сряда, 21 ноември 2018 г.

Първият в света Музей на отвратителните храни и ястия отвори врати в Малмьо, Швеция


Сред "деликатесите" са ферментирала акула, жаба от Перу, супа от прилепи и пържена тарантула

Входният билет струва 18 евро и той е придружен с торба за повръщане за посетителите с "чувствителни" стомаси.
Експозицията съдържа повече от 80 от най-ужасните храни и цели да предизвика сетивата, предава Франс прес, цитирана от БТА. Основател на музея е д-р Самюел Уест, психолог през деня и куратор през нощта. Първият му проект – Музей на неуспехите, опровергава името си и става голям хит.
В музея посетителите могат да помиришат, докоснат напр. суровия пенис на бик и вкусят различни „отвратителни” храни като ферментирала акула, вонливи сирена с личинки, печена летяща лисица, сок "изстискан" от овца, вино от малки мишлета, жаба от Перу, супа от прилепи и разнообразие от насекоми и паяци. Менюто” предлага още американската коренова бира (ароматизирана с кора от лаврово дърво),
пържена тарантула, варени морски свинчета и други.
Половината от експонатите обаче трябва да бъдат подменяни ежедневно поради нетрайността им.
След три месеца д-р Самюел Уест смята „да пренесе” музея и в други градове в Швеция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар