Translate

сряда, 21 ноември 2018 г.

Испанското правителство обяви война на алтернативната медицина, включително акупунктурата и хомеопатията

Инициативата на министерствата на науката и на здравеопазването е насочена към избягването на „потенциалното вредно въздействие“ на тези методи, особено в случаите, когато те се използват като алтернатива или в допълнение към курса на терапия в лечебните заведения. В изявлението на правителството на Испания се посочва, че това решение е базирано на научни доказателства, съобщава Guardian.
Множество хора все още смятат, че някои от тези методи за лечение действат, независимо от липсата на научни доказателства, се казва в изявлението на правителството.
Стана ясно, че се планира от лечебните заведения да бъдат отстранени специалистите от тази сфера, тъй като подобни практики са вредни за здравето.
Испанското правителство заяви, че иска да отстрани алтернативната медицина от медицинските центрове, където лечението трябва да се провежда само от официално признати специалисти. Заведенията, в които продължава да се практикува алтернативна медицина, вече няма да могат да се наричат лечебни.
В допълнение планът включва премахване на алтернативната медицина от курсовете в испанските университети и прекратяване на практиката за издаване на дипломи по специалности, свързани с алтернативната медицина.
Испания също така иска да промени законодателството, за да се бори с рекламата, свързана с алтернативната медицина. Напоследък този проблем е сериозно обсъждан в страната, а учените искат от министерството да вземе мерки след няколко трагични случая с летален изход.

Няма коментари:

Публикуване на коментар