Translate

вторник, 15 август 2017 г.

Отделението по ортопедия на УМБАЛ Бургас навлиза в етап на обновление



Промяната ще се забележи още в близките месеци от пациентите и техните близки, категоричен е новият завеждащ-отделение д-р Стоян Христов. Той спечели конкурса за длъжността с амбициозен проект за развитието на отделението. Д-р Христов е известно име в Бургас, най-вече в областта на детската ортопедия, където са и научните му интереси. Провел е своята специализация в УМБАЛСМ „Пирогов“, има специализации в Германия, Швейцария, Франция, Великобритания, а наскоро се завърна от Великобритания, където работи няколко години. Владее английски, немски, руски език.
„Длъжници сме на бургаските пациенти и целта на целия ни екип е да подобрим както битовите условия, така и ортопедичната помощ, включително и неоперативната такава. Смятаме да надграждаме и развиваме отделението по примера на водещи клиники в страната. Годишно тук се извършват над 1200 операции – планови и спешни. Има и листа на чакащите, а целта е чакането за пациентите да бъде сведено до минимум, макар че в България то е седмица-две, докато в Западна Европа може да продължи и с месеци“, обяснява д-р Христов.
В отделението вече се прилагат стандартно всички познати в света практики за миниинвазивна и нетравматична ортопедична помощ, като локално приложение на тромбоцит-обогатена плазма, както и медикаменти в засегнати стави и сухожилия, които премахват болката и връщат движенията.
На телефона на отделението – 056 894 801 всеки може да получи информация за начините за прием в отделението.
Освен ремонт и обзавеждане, е планиран разширен достъп до специалисти по ортопедия от университетските центрове в страната, както и от специализираната клиника в Горна Баня. Консултантите ще посещават Бургас по график, който ще бъде оповестяван предварително. Ще се заложи и на допълнителното обучение на екипа - в момента в отделението работят трима лекари със специалност "ортопедия" и четирима специализанти. Следващата стъпка на отделението е организиране на кампании за ранно откриване на ортопедични заболявания и превенцията им. Ще бъдат организирани безплатни прегледи, като първите ще са насочени към децата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар