Translate

вторник, 15 август 2017 г.

16 жени и 4-ма мъже започват обучение на 18 август за военни лекари



18 август 2017 г. ще бъде първият учебен ден за първите студенти, приети в специалност „Военен лекар”. Общо 20 души - 16 жени и 4-ма мъже започват подготовка в това направление, а 10 жени са класираните за „Военна медицинска сестра“.
Подобно обучение се провежда за първи път в България чрез тристранен проект за сътрудничество между Военномедицинска академия, Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна и Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“.
Мандатна комисия с представители от Военномедицинска академия, Министерство на отбраната и Висшето военноморско училище определи окончателния списък с имената на кандидатите.
Обучението се провежда едновременно в МУ-Варна, ВМА и във ВВМУ, в редовна форма. След завършване на шестгодишния курс на обучение студентите ще получат образователно-квалификационните степени (ОКС) „Магистър“ по специалността „Медицина” от МУ-Варна и ОКС „Бакалавър“ по специалността „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво” от ВВМУ.
Обучението в специалност „Медицина“ отговаря на най-високите национални и международни стандарти. Осъществява се в редовна форма, по учебен план, разработен на базата на единните държавни изисквания за специалността.
Част от квалификациите, които ще получат по време на своето обучение в специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво” са умения за управление на катер и яхта, водолазни умения, както и оцеляване в разнообразни условия. Студентите ще имат възможност да управляват виртуални кораби на най-модерните симулатори в Европа и да контактуват с курсанти от целия свят.
Добрата подготовка на завършилите тази специалност им дава възможност за повишаване на квалификацията не само в България, но и във всички страни-членки на НАТО.
Съчетанието от хуманизма на лекарската професия и отговорността на офицерската кариера ще формират в завършилите лидерски умения, организираност и дисциплина, които се ценят високо във всяка сфера на обществения живот и гарантират успех.

Няма коментари:

Публикуване на коментар