Translate

сряда, 22 февруари 2017 г.

Инициативата „Малките герои“ ще преобрази детското отделение на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“



Проучвания показват, че красивата и цветна среда в детските болници намалява смъртността, продължителността на болничния престой и необходимостта от прием на болкоуспокояващи



Малките герои“ е инициатива за модернизиране на детското отделение на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и превръщането му в една истински приятелска и приветлива среда за децата, младите хора и техните семейства. 
Инициативата е на Фондация „Америка за България“ в партньорство с ИКЕА, АстраЗенека, УниКредит БулБанк, Академия Градът, Tribal Worldwide Sofia и LHSA+DP, Ню Йорк.
Проектът ще преобрази общите пространства – рецепция, фоайета, места за изчакване, коридори и стаи за игра. Модернизацията на детското отделение ще надгради направените от „Пирогов“ подобрения в рамките на ремонта на болничното заведение, финансиран от МЗ.
“Чрез тази инициатива ще се създаде антистресова среда за всички деца. Това ще бъде полезно както за малките пациенти, така и за техните родители. В „Пирогов“ се намират уникални за страната медицински звена като секцията по детска хирургия, детска неврохирургия, детска урологична и детска травматологична клиники. Поради това проектът е изключително важен.”, каза проф. д-р Асен Балтов, новият директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.
Очаква се инициативата „Малките герои“ да приключи окончателно през септември, когато ще бъде и официалното откриване на отделението.

Няма коментари:

Публикуване на коментар