Участниците от академия „Изпечи с любов“ на „София мел“ приготвят печива с новия продукт на марката – пълнозърнесто пшенично брашно
Под
напътствията на Люси Евтимова, популярна от кулинарния блог „Lussi's World Of Artcraft“, както и
лектори от Софийската гимназия по хлебни и сладкарски технологии (СГХСТ),
където се проведе и курсът, любителите пекари се запознаха с тънкостите при
използването на пълнозърнесто брашно. Във всяко издание на Академията
участниците усвояват приготвянето на една солена и една сладка рецепта, като
този път приготвиха тутманик и пълнозърнести бисквити. Кампанията
се фокусира върху насърчаването на любители пекари да приготвят сладки и солени
печива в домашни условия, както и да усвоят тънкостите и основните похвати при
направата им. Академия „Изпечи с любов“ продължава да дава възможност на своите
участници да проявяват креативност в кухнята, като този път акцентът е
прибавянето на пълнозърнесто пшенично брашно към печивата. „Обогатихме
асортимента на „София мел“ с пълнозърнесто пшенично брашно, за да дадем на
потребителите си по-голям избор в приготвянето на домашни печива.
Пълнозърнестото брашно притежава множество предимства и е подходящо за
изпълняване като на традиционни рецепти, така и за по-модерни такива.“, заяви
Илия Великов, изпълнителен и търговски директор на „ГудМилс България“. По време
на третото издание на академия „Изпечи с любов“ участниците бяха запознати с
особеностите при използването на пълнозърнесто брашно, както и печивата, при
които е подходяща употребата му. То притежава множество предимства, сред които
е богатото съдържание на витамини от група В и Е, антиоксиданти, минерали,
желязо, цинк, мед и магнезий, както и високото съдържание на фибри, създаващи
чувство на ситост за по-дълго време. Пълнозърнестото брашно на „София Мел“ се
получава при смилане на цялото пшенично зърно, без да се добавят оцветители и
консерванти. По време
на изданията на Академията се изпълняват различни рецепти, като за първи път
сладките печива се приготвиха от пълнозърнесто брашно с помощта на Люси
Евтимова. В предните два курса специални гости бяха певицата Деси Добрева и
кулинарната блогърка Таня Донева, популярна от сайта „Вкусното ми Хоби със
Страст и Любов“, които майсториха мъфини, празнични питки, хляб със семена и
меденки. Академия
„Изпечи с любов“ няма такса и всички желаещи имат възможност свободно да се
регистрират за предстоящия курс, който ще се проведе на 11 март. Кандидатите
трябва да отговарят на условията и правилата, които са публикувани на www.sofiamel.bg/academy.
Няма коментари:
Публикуване на коментар