Translate

сряда, 22 февруари 2017 г.

Мобилен екип на фондация „За Нашите Деца“ започна работа в пет здравни и социални заведения



В мобилния мултидисциплинарен екип са включени специалисти „Ранно детско развитие“ и „Ранна детска интервенция“, психолог, рехабилитатор, и други. Те ще работят с децата за стимулиране на индивидуалното им развитие, ще подпомагат социализацията им чрез арт-ателиета, образователни и развлекателни игри, дискусии и други. Родителите ще бъдат подкрепени чрез консултации и обучения, информационни материали и дискусионни групи. Обучения и консултации по теми, свързани със семейно-ориентирания подход и ранното детско развитие, са предвидени и за здравните и социални специалисти в медицинските заведения и резидентните услуги.
Споразумения и партньорства за подкрепа от мултидисциплинарен екип на фондация „За Нашите Деца“ са сключени с три здравни заведения - Първа многопрофилна болница за активно лечение - София, Специализирана болница за активно лечение по детски болести – София, Университетска многопрофилна болница за активно лечение – Пловдив и две резидентни услуги- Център по приемна грижа и Център за настаняване от семеен тип „Детство“.
Дейностите в петте обекта, ще се извършват по предварително изготвена програма след внимателно проучване и идентифициране на нуждите от подкрепа на всеки от тях, целта е подобряването на политиките и практиките на грижа за децата и семействата им чрез въвеждането на ориентирани към детето и семейството подходи и разширяване на партньорството между родителите и специалистите.


Няма коментари:

Публикуване на коментар