Translate

понеделник, 9 януари 2017 г.

„Новогодишен оперетен бал“ пожъна невероятен успех в НДК



Уникална наслада за сетивата поднесоха на публиката звездите на Музикалния театър. Любителите на оперетата станаха част от фееричния „Новогодишен оперетен бал“ и бяха поздравени с настъпващите празници лично от Царица Оперета.
Публиката имаше възможност да се наслади на високия професионализъм на трупата и на майсторски подбран репертоар в жанровия концерт с най-доброто от световната оперетна класика, който включваше откъси от произведенията "Леката кавалерия" от Супе, "Прилепът" и "Цигански барон" на Щраус, "Царицата на чардаша" и "Баядерка" от Калман, "Веселата вдовица" и "Страната на усмивките" от Лехар, много други.
Допълнителен колорит в представлението внесоха горещият кан-кан от „Орфей в ада“ на Офенбах и балетните фрагменти от "Египетски марш", "Радецки марш" и "Лешникотрошачката", където се включиха и най-малките балерини от Детската балетна школа “Проф. Драгулева – Луканов”.
За първи път диригент на оркестъра на Музикалния театър беше една от малкото жени-диригенти в света – неподражаемата баронеса Любка Биаджони.
Майсторската режисура и сценарий са дело на проф. Светозар Донев, сценографията - на Евгения Раева и Иван Токаджиев, художник на костюмите са Евгения Раева и Цветанка Петкова – Стойнова, хореографията е дело на Светлин Ивелинов, Катя Богданова, Десислава Николова и Марлена Тодорова, концерт – майстор е Мария Кирова, а хор-майстор е Людмил Горчев.
Представлението „Новогодишен оперетен бал“ постави начало на големите чествания, които предстоят през 2017 г. по повод 100-годишнината от основаването на българския професионален оперетен театър, каза директорът на Държавен музикален и балетен център Марияна Арсенова. В аванс тя издаде предстоящата премиера в края на януари на култовия мюзикъл на Андрю Лойд Уебър “Сънсет Булевард”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар