понеделник, 9 януари 2017 г.

Естрадната легенда Мая Нешкова и композиторът Кирил Икономов станаха първите изпълнители, които предоставиха творчеството си на БНР след скандала с Музикаутор и спирането от ефир на българската музикаЛюбимият на няколко поколения тандем предостави на медията най-новите си песни, които от 1 септември 2016 г. пуска в канала на певицата в YouTube на всяко първо число от месеца.
Досега излязоха композициите "Любовта не е игра", "Простете ни, дечица", "Душо моя" и "Честита Коледа". Заради новогодишните празници "януарската" песен не излезе на 1-ви, но ще бъде факт до дни. Ето какво сподели на фейсбук страницата си Мая Нешкова:
"През целия ми творчески път, заедно с композитора Кирил Икономов, който е и мой съпруг, сме продуцирали сами нашите проекти. Дори във времената, когато това беше роля на държавата, пак всичко се реализираше с наши средства. Българското национално радио, както на нас, така и на много талантливи изпълнители подаваше ръка, цедката беше яка, но истинска! Чрез БНР и БНТ, които бяха една структура нашите песни ставаха популярни, а ние любимци на българската публика! В навечерието на Нова Година станахме свидетели на един безпрецедентен натиск и рекет към една светиня за българския народ – БНР от една авторско-правна организация, наречена Музикаутор! Тя не представлява мен и композитора Кирил Икономов, както и много други изпълнители и творци и не може да прави забрани на БНР за творци, които не представлява. Да извиваш ръцете на една национална институция е равно на усещането за рекет към цялата държава! Всичко това ми идва в повече. Днес предоставихме нашето творчество за безвъзмездно ползване от БНР за определен срок. АПЕЛИРАМ към всички мои колеги изпълнители, автори на музика, текстове и продуценти, които са свободни: ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И ПОДКРЕПЕТЕ БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО РАДИО, ТАКА ЩЕ ПОДКРЕПИТЕ СЕБЕ СИ И НАШАТА РОДНА ИНТОНАЦИОННА СРЕДА. МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА ТРЯБВА ДА ОТГОВОРИ ПРЕД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЗАЩО ДОПУСНА ТОЗИ МОНОПОЛ И ЛИШИ МЕДИИ, ХОТЕЛИ И ДРУГИ ПОЛЗВАТЕЛИ ОТ ПРАВОТО НА АЛТЕРНАТИВА И ПРАВОТО ДА ИЗБИРА ОРГАНИЗАЦИЯ, С КОЯТО ДА СКЛЮЧАТ КОРЕКТЕН ДОГОВОР!".

Няма коментари:

Публикуване на коментар