Translate

понеделник, 9 януари 2017 г.

Нестле България планира да предостави специална награда от 15000 лв., за най-активно училище, в рамките на програмата „Здрави деца в България“, през 2017 г.



Всички желаещи учебни заведения на територията на страната, които обучават ученици от I-ви до IV-ти клас ще могат да се включат в проекта – част от програмата „Здрави
деца в България“ – и да участват в специално организиран конкурс за най-активно училище. Целта на организаторите е да насърчат българските училища да развиват и организират дейности, които предоставят на най-малките ученици по-високо ниво на информираност, знания и разбиране за балансираното хранене, физическата активност, консумацията на вода и правилното количество сън, както и цялостното въздействие на тези фактори върху начина им на живот.
За да участва, всяко учебно заведение може да подбере най-подходящите активности, които да включи в годишната си програма. Училищата трябва да организират четири или повече дейности, свързани с темите: вода, сън, хигиена, балансирано хранене и физическа активност; да вземат участие (или да бъдат домакини) на най-малко две събития от програмата „Здрави деца в България“; да организират поне едно обсъждане с участието на ученици, родителите и експерт на „Здрави деца в България“; да включат материали и брошури на програмата в поне едно свое събитие, които организаторите ще им предоставят.
Специализирано жури ще подбере 5-те най-активни училища, които са реализирали успешно дейностите сред своите ученици и техните родители. Финалистите ще представят своите програми, а учениците ще демонстрират наученото пред журито на „Здрави деца в България“, което ще излъчи големия победител. Наградният фонд от 15 000 лева ще даде възможност на най-активното училище да подобри условията и материално-техническата си база за спорт, образование, хранене или отдих.
Правилата за участие в конкурса и платформата за участие на училищата ще бъдат обявени до края на месец февруари 2017 г. На всички участници ще бъдат предоставени образователни печатни и видео материали. Ще бъде осигурена постоянна подкрепа от екипа на програмата „Здрави деца в България“ и нейните партньори при осъществяването на всяка от дейностите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар