Translate

неделя, 15 май 2016 г.

Ученици от шест държави пристигнаха в Бургас, за да представят своите фирми, направени по проект за насърчаване на предприемачеството



Проектът е под името „Ученици правят предприятие в реално време“ (№ 2014-1-
FI01-KA201-000894_6 ) и е финансиран от европейската програма Еразъм+. Домакин на образователната инициатива е ПМГ „Акад. Никола Обрешков“, която си партнира с училища от Финландия, Чехия, Италия, Словения и Испания.
Гостите пристигнаха на 7 и 8 май, за да отчетат свършената работа до момента и да заложат задачите за изпълнение за настоящата трета година от проекта. Изискванията на „Ученици правят предприятие в реално време“ са  всеки от екипите да създаде фирма по шест зададени теми, като всяка от темите се презентира в една от държавите-участнички. Новосъздаденото предприятие трябва да бъде подробно разработено- корпоративен имидж, бизнесплан, информационни материали.
Като опитни домакини, екипът от ПМГ „Акад. Никола Обрешков“, освен работен график е приготвил и богата програма, която да запознае гостите с част от културното и историческото наследство на България.
В своята визита учениците ще успеят да видят реновирания остров Св. Анастасия, превърнат в атрактивна туристическа дестинация. Морските гордости Созопол и Несебър също няма да бъдат пропуснати. Гостите ще отидат и до Казанлък, където ще разгледат Казанлъшката тракийска гробница, ще научат как се извлича розово масло и ще се разходят из Долината на тракийските царе. Мобилността по проекта ще завърши на 13 май със сертифициране на участниците.

Няма коментари:

Публикуване на коментар