Translate

неделя, 15 май 2016 г.

Шуменската „бомбичка“ - отново на пазара



Шуменската малка - оборотната стъклена бутилка се появи отново на нашия пазар в края на март

Нова кампания на Шуменско Специално ни връща в 60-те години на миналия век. Юбилейната малка бутилка на Шуменско Специално от 0,33 мл. разказва историята си в нова комуникационна кампания, която стартира на 10. 05. т. г.
Архивите на БНТ помагат за възстановяване на черно-бялата стилистика от времето на 60-те и
70-те години у нас, когато Шуменската „бомбичка“ е хит. Във видеото се срещат кадри от борда на българския авио-превозвач от онова време - „Балкан“, както и от атмосферата на „Балкантурист“, където Шуменско е официалната бира. Актьорът Славчо Пеев е лицето на това артистично пресъздаване на атмосферата от изминалите десетилетия, а неговото участие е в епизод, заснет пред Народен театър "Иван Вазов".
Специално събитие. подкрепи комуникационната стратегия на „бомбичката“ в стила на българските филми и популярни мелодии от 70-те и 80-те години на 20-ти век. Катето Евро, Павел Попандов и Антон Радичев пресъздадоха култови сцени от известни български филми от това време.
Шуменската малка, оборотна стъклена бутилка се появи отново на нашия пазар в края на месец март, 2016 година. По данни на Карлсберг България за изминалия месец април тя успява да навлезе в огромен брой обекти в цялата страна и продажбите й надвишават 2 пъти предвижданията на компанията.
Бранимир Братанов, Маркетинг Директор на Карлсберг България, сподели:
-Не случайно подбрахме местата и героите в този наш разказ за историята на Шуменската „бомбичка“. Напомнихме за българските културни и социални икони, свързани с миналото на марката. Бомбичката е най-успешната иновация за Карлсберг България по отношение на опаковките ни през последните 3 години. Препоръчителната цена на бутилката от 70ст. на рафт я прави една от най-достъпните за потребителя у нас. Ние се доближихме максимално до легендарния вкус на юбилейното пиво, като  предлагаме продукта с вкусовите характеристики, които са били типични за първата варка на „Бомбичката“.
Интересни факти за „Бомбичката“:
-„Бомбичката“ на Шуменско Специално  се появява за първи път на пазара през 1966 година и постепенно се превръща в първата национална бира на България.
-Тя става официалната бира на „Балкантурист“ и на „БГА Балкан“.
-През 80-те години „Шуменско специално“ печели пет златни медала и палма от Световната организация по качеството „Монд Селексион“.
-Шуменско Специално е с 5,2% алкохолно съдържание и 12 ˚P (градус плато). Това се обуславя от по-високо екстрактно съдържание на сухото вещество в пивото. От това следва по-наситен, богат вкус и аромат на пивото, което му придава изразен характер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар