Translate

понеделник, 28 септември 2015 г.

Студенти от Технически университет - Варна с 4 проекта за дигитални технологии на „Европейска нощ на учените“



Как дигиталните технологии помагат в обучението по математика и чужди езици, какъв е
приносът им за по-здравословно хранене и как биха благоприятствали за развитие на социалните умения у хората – тези приложения на технологиите бяха демонстрирани по време на „Европейска нощ на учените“ - 25-ти септември, от екип възпитаници на Технически университет – Варна.
На своите разработки младежите са посветили часове усърдна работа в Лабораторията за иновации на Samsung в ТУ - гр. Варна, където са участвали в безплатен курс по програмиране, организиран от компанията. Целта на изградените в България Лаборатории за иновации на Samsung е да дават възможност на студенти да придобиват дигитални умения за повишаване на своята конкурентоспособност и възможности за професионална реализация.
„Целият екип на Samsung е горд от успехите на възпитаниците, които обучаваме в нашите „Лаборатории за иновации. Нашата цел е да предоставим на младежите в България качествено образование и практически умения в областта на технологиите, които те да използват в тяхното развитие като професионалисти и личности. Щастливи сме, когато успешно преминалите нашите курсове студенти могат да демонстрират придобитите умения с проекти на събития като „Европейска нощ на учените”. За нас това е поредното доказателство, че инвестицията на Samsung в българските младежи и образование си струва”, каза Кристина Щерева, маркетинг мениджър на Samsung Electronics, България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар