Похапването
през нощта може да изглежда невинно, но американски учени доказаха, че то
увеличава риска от рак на гърдата и диабет, съобщи в. "Дейли
телеграф".Избягването на
нощното хранене дава възможност на метаболизма да
действа в унисон с естествения цикъл на бодърстване и сън, обясниха учени от
университета на Калифорния в Сан Диего. Храненето в определени часове и
по-дългата пауза между вечерята и закуската регулират кръвната захар и
намаляват опасността от болести. Затова за здравето е много важно човек да не
яде през нощта.Учените установиха, че за всеки три часа по-дълъг интервал между
вечерята и закуската вероятността от висока кръвна захар при жените намалява с
20 процента, а тя е известен рисков фактор за рак на гърдата и диабет. Това е
много лесна промяна в храненето, която може да има голям ефект, без да е
необходимо да се броят калориите или да се внимава с приеманата храна.Предишни
изследвания показаха, че жените с диабет тип 2 са с 23 процента по-висок риск
да се разболеят от рак на гърдата.Работещите нощна смяна също са по-застрашени
от рак на гърдата, като това е възможно да се дължи на нарушаване на ритъма на
хранене.Американското изследване е обхванало 2000 жени в продължение на цяла
година. Резултатите показват също, че по-дългият период на гладуване между
вечерята и закуската води до по-малко поети калории дневно и когато е 12 часа
предразполага към отслабване.
В. "Земя"
Няма коментари:
Публикуване на коментар