Translate

сряда, 7 май 2014 г.

24Kitchen България ще подкрепи FOOD REVOLUTION DAY 2014


Ииативата на Джейми Оливър ще се опита да постави нов световен рекорд

Food Revolution Day е кампания на Jamie Oliver Food Foundation във Великобритания и САЩ и на
The Good Foundation в Австралия. Провежда се на 16 май. Миналата година тя вдъхнови над 1200 събития в 660 града на 74 страни по целия свят. Тази година, акцентът са децата и умението им да приготвят сами прясна и здравословна храна, Джейми се надява да запише в Световните рекорди на Гинес нов - за най-много хора, които заедно с поне 5 деца, приготвят едновременно една и съща рецепта-салата „Дъга“ в питка.
На 16 май 24Kitchen ще подкрепи кампанията като през деня излъчи маратон на предаването „Джейми Оливър – Кулинарна революция“ от 15:45 и 20:55 часа. Информация за инициативите на всички ентусиасти у нас – училища, семейства, заведения за хранене и др.,  очаквайте на сайта на канала 24Kitchen.bg.
-------
По света над 43 милиона деца под петгодишна възраст са с наднормено тегло. Ако тенденцията се запази, до 2020 г.
броят им ще нарасне до 60 милиона. Днешното поколение е първото, за което се предвижда да има по-кратка продължителност на живот в сравнение с тази на родителите си. Причините са начинът на хранене и липсата на движение. Все по-малко хора умеят да готвят, което намалява и тяхната способност да се хранят пълноценно. Болестите, пряко свързани с начина на хранене, като сърдечна недостатъчност и инсулт, са основните причинители на смърт. Диабет - тип 2, считан досега за болест, появяваща се само при възрастни хора, вече преобладава сред деца под 8-годишна възраст. Факт е, че децата, които са се научили да готвят до 8-годишна възраст, готвят поне по 5 пъти в седмицата в зрялата си възраст.
Според Джейми Оливър проблемите на децата трябва да се превърнат в задължение на правителствата, бизнеса, училищата и родителите, които заедно да работят по превенцията на проблема. Джейми обяснява още, че децата и младежите трябва да се научат да готвят. „Вярвам, че всеки от нас има задължение да научи децата как храната се отразява на телата им. Сега е времето всеки, които иска да се включи в Food Revolution Day, да фокусира енергията си не само да научат децата да готвят, но и да ги убедят да практикуват придобитите кулинарния умения.“



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар