Translate

вторник, 25 март 2014 г.

Мисията невъзможна: Discovery Channel представя „Менхънт” – екстремна игра на котка и мишка



„Менхънт”, една изцяло нова продукция с участието на бившия морски тюлен Джоел Ламбърт в екстремна версия на криеница. „Менхънт” изправя Джоел срещу някои от най-елитните
военни и проследяващи служби на трудно достъпен терен докато той се опитва да им се изплъзне в рамките на 48 часа.
Премиерата на „Менхънт” нажежи ефира на Discovery Channel на 2 март от 22:00 часа. Поредицата улавя тръпката от преследването  и страха от евентуално залавяне, в комбинация с изобретателността на Джоел Ламбърт.
„Менхънт” прави уникален обрат в жанра на оцеляването като изправя мъж със силен състезателен дух пред събития с неочакван край и много напрегнати ситуации.”,споделя Виктория Дейвис, директор „Дистрибуция и Търговско развитие” за Югоизточна Европа на Discovery Networks. „Самият факт, че Джоел се изправя срещу специални военни части, е достатъчно убедителен. Но наличието на сурови природни условия и много опасни диви животни, издига поредицата на друго ниво и я превръща в нещо, което ще се хареса на всичките жадни за адреналин зрители по света.”
Сериите на „Менхънт” са заснети на място на територията на САЩ, Полша, Южна Африка, Филипините, Панама и Южна Корея. Всеки епизод следва Джоел като той започва преследването с малко преднина от определена начална точка. Залозите са изключително високи, когато репутацията на Джоел и гордостта на преследващите го екипи са под въпрос.
За по-малко от два дни Джоел трябва да се добере до предварително зададена крайна точка, от която да бъде екстрадиран или рискува да бъде хванат. Той разполага само с минимални ресурси за оцеляване и трябва да намери всичко останало, от което има нужда по пътя си към целта.
Действието е заснето от две перспективи с камери, който въвличат зрителите в преследването на Джоел от специалните военни части. Бившият морски тюлен е експерт в бягството и укриването. Миналият опит на Джоел му позволява да забележи всеки скрит недостатък на звената, но бягството от високо специализираните военни части за проследяване и комбинацията от дехидратация, глад и природни стихии правят предизвикателството още по-голямо. Дали Джоел ще успее да се измъкне, или ще се превърне в жертва на преследвачите си?
----------


Дискавъри Нетуъркс Централна и Източна Европа, Близък Изток и Африка (CEEMEA) е част от документалната медийна компания номер 1 в света Discovery Communications (NASDAQ: DISCA, DISCB, DISCK). Дискавъри Нетуъркс CEEMEA дава възможност на хората да изследват света и да задоволят любопитството си чрез 9 канала, като ключовите от тях са Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery Science и Discovery HD Showcase, успоредно с това медийната компания предлага водещи потребителски и образователни продукти и услуги. Ние излъчваме в 99 страни на три континента, а програмите са преведени на 18 езика.
Джоел Ламберт е изключителен и много добре подготвен бивш морски тюлен на Съединените Американски Щати, който постоянно търси нови начини, за да тества предела на възможностите си като специалист и човек. Той непрекъснато предизвиква себе си и не дава признаци, че иска да спре.
Джоел израства в щата Вашингтон в малко градче в близост до Колумбия Ривър. Докато расте, Джоел няма никаква представа към какво да се насочи в бъдеще, но със сигурност иска да е предизвикателно и търси най-удовлетворяващия и рисков път, за да го постигне. 10-годишен, Джоел си спомня историята на приятел на баща му, който искал да бъде морски тюлен, но се отказал по време на тренировка. Причината била, че трябвало да го съживяват, след като бил хвърлен във водата с вързани ръце и крака зад гърба, за да проверят дали може да оцелее. Като дете, когато Джоел плувал до дъното на басейна, си спомнял за тази история. Един ден, Джоел решава, че да бъде морски тюлен е най-екстремното предизвикателство, което търси.
На 22 години, Джоел постъпва във Флота и прекарва цялото си време в тренировки, за да е сигурен, че ще бъде в най-добрата си физическа форма и ще бъде приет. През 1998 г., Джоел
Ламбърт се присъединява към флота и преминава през BUD/S: брутален и изтощителен курс за подбор на екипите морски тюлени, където той служи с гордост през 10-те години от стажа си като военен. Изпращан е на военни мисии на места като Афганистан, Европейският театър и Косово. Джоел е работил в Екип 2 и Екип 4 като морски тюлен в продължение на 8 години. През това време е планирал и е взел участие в повече от 20 военни мисии. Оглавявал е отдела, отговарящ за всички боеприпаси и оптични оръжия на 16 морски тюлена. Тренирал е много свои колеги и персонала на международни специални части от Сингапур, Тайланд, Гърция, Египет, Германия, Холандия и Естония.
Част от квалификациите на Джоел включват подготовка за боравене с тежки оръжия; работа с преносим зенитно-ракетен комплекс; преминал е през програмата SERE (оцеляване, избягване, съпротивление и бягство) на  американските спец. части; обучаван е за битки в затворени помещения; той е професионален гмуркач, както и професионален парашутист при свободно падане.
След последната си мисия в Афганистан, Джоел прекарва две години като BUD/S инструктор в програмата за подбор на екипа морски тюлени на Съединените Американски Щати. Той поема новата си роля с разбирането, че по този начин помага за обучението на следващото поколение бойни гмуркачи, чиято роля е толкова важна, колкото службата по време на битки. При работата си като инструктор, Джоел печели  прозвището „Master Training Specialist” като признание за високото качество на неговата подготовка и умения като треньор и факта, че винаги е бил сред 10-те процента най-добри военни инструктори.
 



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар