Translate

вторник, 25 март 2014 г.

Спортен празник в София събра малки и големи фенове



С много футболни емоции и спортни игри премина районният етап на между училищния футболен турнир „Купата на Coca-Cola: Играй с нас!”.
Повече от 100 отбора от столичните училища се впуснаха в напрегната футболна битка този уикенд на стадион „Академика-4км“. Шестнадесет от тях се класираха за градския финал на турнира на 13 май, когато ще остане само един претендент за първото място в турнира. Това са тимовете на 31 СУЧЕМ „Иван Вазов”, 63 ОУ „Христо Ботев”, 78 СОУ „Христо Смирненски”, ЧОУ „СВЕТА СОФИЯ”, 150 ОУ „Цар Симеон 1”, 73 СОУ „Владислав Граматик”, СОУ „Хр.Ясенов” – ЕТРОПОЛЕ, НСОУ „СОФИЯ”, 95 СОУ „Проф. Иван Шишманов”, 11 ОУ „Св.Пимен Зографски”, 55 СОУ „Петко Каравелов”, ЧСОУ „УВЕКИНД”, 2 СОУ „Акад. Емилиян Станев”, 109 ОУ „Хр.Смирненски”, 105 СОУ „Атанас Далчев” и 125 СОУ „Боян Пенев”.
Стотици деца, родители и учители се забaвляваха заеднo по време на спортния празник.
Паралелно с квалификационните мачове се провеждаха разнообразни спортни игри – Гигантски слалом, Двойно препускане, Червено надскачане, 21 мехурчета, Весел спринт, Гооолеада и Скачащ маратон. Всички, които се включиха в забавните предизвикателства, участваха в томбола за велосипеди и оригинални топки на Световното първенство по футбол, Бразилия 2014.  През цялото време участниците в турнира бяха подкрепяни от талисманите - Златния и Крилото.
С пълна сила тече и подготовката на отборите в Благоевград, където е следващият градски финал от турнира. Той ще се проведе на 12 април в Спортен комплекс „Арена парк”.
Между училищния футболен турнир, в който могат да се включат ученици на възраст между 12 и 14 години, се организира от системата на Coca-Cola в България в партньорство с Министерство на образованието и науката, Столична община в подкрепа на инициативата „София – кандидат за европейска столица на културата” и общините Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Русе и Благоевград. Повече информация може да намерите на фейсбук страницата на инициативата “Купата на Coca-Cola” България - http://www.facebook.com/CocaColaCupBulgaria.

Няма коментари:

Публикуване на коментар