вторник, 25 март 2014 г.

И пазаруването може да води до напълняванеКупуването на храна веднъж седмично води до затлъстяване


Повече от половината британци пазаруват веднъж седмично, но това предразполага към напълняване, съобщи в. "Дейли мейл".
Две трети от анкетираните (64%) признават, че прекаляват с яденето в продължение на три дни - след като са заредили храна за седмицата. Именно тогава най-много се изкушават от чипс или бисквити, тъй като шкафовете им са пълни и с такава храна, показват данните от ново британско проучване.
Едноседмичното пазаруване остава все така популярно и заради възможностите, които предлага интернет. 38 процента от анкетираните вече поръчват така покупките си.
Много по-безопасно е да се купува само необходимото количество храна. Тогава обаче човек трябва да се пребори със себе си винаги когато влиза в магазин.
Самото пазаруване отваря апетит.
Една трета от хората започват да похапват още докато вадят покупките от торбите вкъщи. 21 процента пък ядат, докато пазаруват.
Почти половината (44 процента) са се опитвали да пазаруват по-често по-малки количества храна, за да не преяждат. Това е и първото правило на диетите:
"Ако нещо не е в дома Ви, не можете да го изядете".
Много уязвими обаче са работещите родители, които заради липсата на време пазаруват веднъж седмично, а и заради децата в къщата трябва винаги да има храна.


vesti.bg 

Няма коментари:

Публикуване на коментар